Toysdaily 玩具日報

[詢問] 新手想儲高達..不過應該入邊個系列????

本身係想儲d已上色可動又唔好太大隻的系列,想儲d舊款d同較軍事味重d機種,例如不同地形用的渣古,勇士,大魔,魔蟹,口袋戰爭,08小隊果類....小弟小玩玩具,唔知應該買邊個系列,好耐前玩過印像好係emia,同一個吸塑不可動系列(不可動的,大幾30-70蚊一隻)
幾鐘意emia隻RX78..上色,size同可動都好岩我要求,不過果個系列得隻高達正,買左隻紅慧星,d上色差好多,同埋出左幾隻都無出,後來見到fix系列,覺得都好正,又有得換甲,不過價錢最平都要200,有d想要的機種,都炒得好貴…想問各位ching有邊個系列岩我要求,價錢二百內,細細隻,上色ok,同埋成個系列多款多機種? thx
模型:67:................
唔太大隻o既完成品高達玩具基本上得robot魂, 但$200內o既款唔多
細隻,$200左右,款式多,大概還是模型吧.
可以買D二手GFF, HCMpro 款式多又比較啱你上述嘅口味。
可惜就算係二手,有好多已經炒起咗。
仲有如果各下少玩玩具,基本上依加二百幾蚊
買得到嘅高達成品係冇。最接近只有robot魂
少數幾款。

~200? not easy to have wide range of choice except assemble HGUC model kit...
http://www.dalong.net/review/hg.htm