Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: MAX

[玩具攝影] ● 明智 左馬介 ● [鬼武者]

組得好正!playlord個頭正呀!
呢隻值髮金城頭幾正喎!不過都唔夠MAX大自組造魔 刀咁傳神:71:
正∼心思思都想組返個∼:he:
CHING隻左馬介真係好正,不過自組足輕就更正!!!!!!!
回復  MAX

Ching !! oK喎!
可唔可以,分享一下個backdrop呢? 係點整呢?
earlho 發表於 18-3-2014 04:26 AM

thankyou
是電視來的~~
師兄求教,請問怎樣可以將威龍body的草鞋腳換在HOT TOYS body, 我只差這一part就自組完成。謝謝!
toyscrazyman 發表於 18-3-2014 04:51 PM

cut出腳掌, 再用雕刻刀挖孔~

感謝每一位大大的回覆及稱讚~~:64:
我冇鬼武者衫,所以我隻自組冇大大咁靚………

回復 21# MAX

很感謝師兄你咁細心的有圖解說呀~ {:1_208:}我雖然沒有你這技術,但都會試下,只驚手工唔好會長短腳,但擺姿勢應沒影響!:71:本想買2百幾蚊買套浪人服但只係為左對鞋,現在可以慳番了!!
另外,本來我是想用狼人那款body, 因我覺得普通body手臂關節很礙眼,但最終都無轉用,因見你用這body先可擺到雙手握劍的姿勢。:71:
MAX 發表於 19-3-2014 10:22 PM
感謝每一位大大的回覆及稱讚~~

請問是用HT哪一款型號的素體?
找半天都找不到適合的顏色和有脖子的
謝謝!
真係好堅.....金城武頭雕極似....自組刀足輕我更加覺得有D驚嘆,竟然做到幾乎同GAME既一模一樣..佩服!!!
請問頭雕方便, Enterbay 的跟playlord 比較, 師兄如何評價???