Toysdaily 玩具日報

查看: 10919|回復: 5

[改造交流] 3.75滿大人 改關羽(新手試作)

:64:

改得唔錯呀!
不過唔使怕人“插”既……作為一種玩意唔需要太計較的;就算整得唔好都只係消閒用途,改多啲就自然愈來愈好的了!
改造出來感覺不錯。
但再手工上看得出是太心急想完成,
可以先等待混合畢地硬化後用原筆畫好線再用雕刻刀把甲雕得直一點。
然後用沙紙打磨~
如有崩毀可以再補一次混合畢地再打磨。
不用太心急完成一個步驟才開始下一個步驟吧~
期待下一次的作品。
回復 2# bigjohn2hk

多謝師兄支持,小弟會加油的!!
回復 3# 太歲

多謝太歲神既指點,小弟會加把勁的!!
希望下次的成品可再獲指點,獲益良多啦~!^ ^
回復  太歲

多謝太歲神既指點,小弟會加把勁的!!
希望下次的成品可再獲指點,獲益良多啦~!^ ^
louis_fir 發表於 13-3-2014 01:30 PM

漏左~
紅線部份可以去鴨寮街既電子用品舖到買0.2錫線癡上去。<一般五金舖買會好粗>
都係果句唔好心急,
雕好晒甲打磨好晒最後先癡錫線。
買個細鋏夾錫線<電子用品舖入面都有>。
癡咁細件野時用膠水方法要注意!
搵張唔要既野將AA膠滴左落張野到先,
然後搵針或牙簽之類既野將AA點落要癡既位置到。
唔好就咁成支AA對住個位黎滋會有滋到成件野都係AA膠既危險。