Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 成日問日版、行版、亞版有什麼分別,現在我終於知了

咩版都一樣,日版都會sad,而家咁緊要平,買亞版,轉頭就掉盒,不開箱儲盒的或會同我諗法不同吧

除了價格,當買港、亞版發現sad,你會嬲自己為何唔買日版,當再買日版,你就會笑自己,日版又咪一樣

賣玩具的會慶幸還有人迷信日版,可以大炒
頭像被屏蔽
乜版......物版......都係強國版......而家明啦
同一間廠, 同一條生產線, 同一班工人, 同一時間生產...

唉, 仲信日版會好啲? :he:
我同意QC都一樣,但點解曰版纸盒印出黎D色會靓D,要有研究过既C兄幫忙分析解答Thx
玩左咁多年玩具…咩日版高級d 既借口都聽過…
今日竟然連 “盒面print 得靚d" 都up得出
真係點到你唔服…
痴媽筋!!!!
根本一樣, 只是日版運去日本再運番來賣
下 連個盒都可以拎出黎比較? 傻的嗎:45:

D人真係咁鍾意做打手呃人?:38:
其實有分別 但唔算qc  我之前上tb買模型  system weapon 5 係大陸行版 盒面寫到明  越南製造   印刷係差小小  但膠料差別好輕微
回復 21# 玩具
我係新手,但我確實見聖衣神話冥王個纸盒面效果有沙感清色D同膠感粗色D,但係到底係初版同再版問題定曰版亞版問題?定根本好少人留意到?
你唔駛講痴媽筋既,話自己玩左甘多年玩具,原來玩到把口甘臭
我覺得日版入面個吸索做得較透明同高清:handshake:
其實同廠, 同product line 有唔同QC一啲都唔出奇. 以前啲老友係大陸開廠都講到明同一件product一定有三個價錢, 睇你QC要求幾高. 高者搵老手跟, 人工自然貴啲, 低者搵新手跟咪平啲囉.
我行版,雙膠紙,出廠前QC過,
兩腳冇事。
其實都係各人喜好,有人覺得日版好啲,他們心理上舒服啲,寧願俾貴啲,鋪頭又可賣貴啲,一個願打一個願捱,小咗班人同唔理咩版要價錢優先的玩家(包括我)掙其他版,其實多謝他們啦,係米?

但都真心講句,玩玩具十幾年喇,只見到玩具質素係差了,日版米又係sad,咩分幾條line check Qc,朋友做廠講我知(我就真係做QC喇,不過係textile),玩具老闆講我知,這些都市傳聞都係放埋一邊,睇多啲日本玩家影啲review相,日版!?真心笑出來了……