Toysdaily 玩具日報

查看: 20913|回復: 16

[個人收藏] ~左諗右諗~展示數碼暴龍機方法

暴龍機的設計大部分都好靚
但係想展示的時候都會因為打橫放太過唒位

又唔想打直放時會粘住展示櫃的牆上面

所以係網上做咗少少的research 原來
有一隻菱形展示盒(10cm闊同高*5cm厚 12cm對角)係好適合暴龍機的尺寸

Taobao價錢每個大約10hkd
自己點樣組合都無問題
之後就開始量暴龍機尺寸 長闊高
04日版唔適合 其他都無問題

就計下自己展示櫃,暴龍機尺寸
最多可以放幾多部
暴龍機 顏色分部
再畫一畫個設計圖
小弟就想用一個X形狀的
加埋橙色同藍色暴龍機佔最多
而對卡通片出現過的有情意結
就放在最上
再加上奧米加獸的設計
所以就用上
右藍左橙

有足夠位置係最機面前放其他收藏

希望幫到大家:77:

遲d 加埋D-arts 奧米加獸就Prefect la :$
唔錯的設計,增加空間:$
This is nice ~!{:1_220:}
而家仲有无得买啊
好一個有heart ge數碼暴龍fans!! 多謝分享,唔好唔記得7月有shf帝皇龍甲獸,不容錯過!
正喎  數碼暴蟲真系經典  我幾鐘意
我覺得xros heart 劇情幾好,想買最終great xros, 可惜無出玩具

Ha Ha 謝謝咁多位
如果係菱形展示盒Taobao 都仲有好多
暴龍機就由小弟由細到大儲落多
有d係拍賣網同埋taobao搵返黎的
展示用的原故,所以無入電
而個架最好係用上少量寶貼係連接位粘住

shf帝皇龍甲獸未必買 因為個價都比較進取
如果係白龍 都會諗諗:75:

Xros 都幾好睇 但係太多人系的數碼暴龍
great xrox 係日本的玩具玩家都有砌過白件
bandai就沒有:help:

而今年因為歐美播放
Digimon Xros Wars --> Digimon Fusion
發行新一set美版玩具
合體方面用ball joint
可能會發行埋great xros
咆哮獸X4 覺得合體後完成度高過日版

而機械暴龍獸就日版靚

詳細Toys Review:
連90年代GE數碼暴龍機都有...很懷念
我覺得xros heart 劇情幾好,想買最終great xros, 可惜無出玩具
jetyam999 發表於 1-3-2014 05:53 PM

搵到相 可以reference一下=〕

轉貼:TokiTeTo http://tokiteto.chu.jp/0-note-dizimon_etc_glk_x7.htm
好正,好似美術品一樣
正呀!有心思的設計呀!
支持!

p.s 我都重留有幾部暴龍機!
前派入手的奧米加

同埋暗黑獸

黑獅獸

:$
回復 8# Leo_fat_guy

C兄呢set美版可以係邊度搵到架?
{:1_223:}
回復  Leo_fat_guy

C兄呢set美版可以係邊度搵到架?
玩具Kenny 發表於 21-6-2014 08:36 PM

主要ebay 海外的拍賣網 但係連運貨都幾貴 要接近四位數先得
如果香港代理好似入美版龍騎 正常價錢買就好:love: