Toysdaily 玩具日報

SHF 龍珠 魔童 & 超西悟空 再版

回復 17# kevchan1103
代賣家答你 - "即玩不用等到6月喎, 再版個模冇咁靚, 上色QC 一定會差D, 你而家俾6魚買初版係值得架"
回復  kevchan1103
代賣家答你 - "即玩不用等到6月喎, 再版個模冇咁靚, 上色QC 一定會差D, 你而家俾6魚買 ...
kinis 發表於 6-3-2014 11:50 AM

商品說明條例可告佢:67:
咁講真有人鍾意儲初版果四點既... 但咩唔同模呀上色差 D 呀就收皮...
再版唔同色真係睇完就算...
都係用返個隻物料...
魔童再版個價咁靚,Yahoo仲有人可以賣緊6魚以上,真心膠
kevchan1103 發表於 6-3-2014 10:41 AM

之前魔童普通版仲較低價果陣,
我見過有個傻既問賣緊sdcc 魔童個賣家,點解唔可以400賣俾佢,
佢話同普通果隻都係一樣,顏色只係少少唔同,佢話唔識咩叫限定版,
只係買黎送俾人,個賣家回覆佢唔同少少就已經係唔同啦,咁都要問,
有名你叫限定版梗係貴D,你叫人賣普通版價錢係咪傻架,
依家隻野冇插水點叫人賣400蚊俾你,差成最少2,3百蚊,
呢D人唔係博大霧就係亂X問 :x
以前hg扭蛋初版上色真係會鮮色d, 再版會淡d, shf就真係未聽過
咁講真有人鍾意儲初版果四點既... 但咩唔同模呀上色差 D 呀就收皮...
玩具 發表於 6-3-2014 01:01 PM

同意~咪成日話初版呃人靚D,其實係想收貴D! ( 而且根本講良心,睇盒無得分)
請問之後果d都係限定, 係咪唔會再版了
2魚頭比起第ㄧ次再版悟空更平,今天都訂多隻玩.
請問之後果d都係限定, 係咪唔會再版了
denniskwong 發表於 6-3-2014 04:42 PM

咁又唔係一定唔會既...
好似Black同RX電單車都係魂限...
之後出2.0,都算叫再版...
2魚頭幾合理..今日訂左了
嘩...Y網隻SDCC悟空BID到二千幾?真係值咩? 悟飯都突然升到痴左....:69:
嘩...Y網隻SDCC悟空BID到二千幾?真係值咩? 悟飯都突然升到痴左....
宇宙之王者 發表於 7-3-2014 11:30 PM

其實好正常喎
一來幾年前出啦 SDCC 悟空
二來我好記得好肯定隻野出左一排都無人提 ! 鋪頭又唔返貨 !
要自己去 EBAY 買 , 但買返來連埋運費都係 500-600
仲要唔使比人賺我覺得抵到爛
係後來 D 人見隻野真係唔錯先集體追捧 JA
而家先來買
怪得邊個呀
嘩...Y網隻SDCC悟空BID到二千幾?真係值咩? 悟飯都突然升到痴左....
宇宙之王者 發表於 7-3-2014 11:30 PM

都冇話值唔值,你願比,佢又願賣,大家你情我願,如果件貨每間店都有的話,y拍都不會bid 到這麼狂.
I got all SHF 龍珠 and SDCC version, the paint job of SDCC is much much better than the regular one. But it is more expensive.