Toysdaily 玩具日報

查看: 11244|回復: 21

[分享討論] 有平figure玩具賣!!!

有一兩個賣家放平玩具,手快有!!!!!

https://www.facebook.com/groups/163033553906620/
我啱買咗隻rider figure,有平有貴....
有D貴過新品=.=                               ........................................
thanks for sharing
起碼學佢話齋一唔使擺上拍賣網, 要比錢
thanks for sharing
起碼學佢話齋一唔使擺上拍賣網, 要比錢
Kel_Kel 發表於 27-2-2014 09:20 PM

其實網比幾多錢丫? 唔明點解好多人咁緊張,我間中有放二手野, 從未收過拍賣費,但好多人好緊張個一,兩蚊,其實人地BID多一兩下隨時夠比幾十件拍賣費.....

回復 5# 宇宙之王者

拍賣網其實收費都幾金....以亞虎為例

http://hk.auctions.yahoo.com/hk/phtml/auc/hk/fee/faq/lf-1.html

1件野無人bid, 可重登2次, 1個月命, 之後又要再比錢...如此類推

如果你多過一百件野擺上去 會係一條數
回復 6# losite

大家玩玩具,就以玩具為例,如果你炒價無得講, 低價起BID實賣得出,但如果下下標價貴過街,咁無人買都正常,咁就算你下下都收拍賣費,最後咪又係自己比番 (賣唔出) ,再唔係真係睇到個拍賣費咁大,咪直頭加上去個拍賣品到,起碼唔洗出到黎收到$800 ! 又加$5 中元咁麻煩 (有時買家係會睇漏,免又有爭論,煩....)
回復  losite

大家玩玩具,就以玩具為例,如果你炒價無得講, 低價起BID實賣得出,但如果下下標價貴過街,咁 ...
宇宙之王者 發表於 28-2-2014 04:20 PM

我都有在阿虎把唔要或無愛的玩具賣掉。一件一兩百塊以上的東西,一兩塊幾塊的拍賣費不算什麽。但如果特意賣貴,長期都無人買,那是自己囖呢衰。(做生意,肯定有成本的啦、唔駛交租、拍賣費算什麽。)
我有時都拍賣放野,賣得出個幾蚊拍賣費無所謂

不過好多賣家巧立名目收多d,明明拍賣費$2又收$5/$10,幾蚊都貪
其實確實唔明有啲虎虎賣家標價已經比街舖貴仲要收自訂拍賣費。。。真係唔知條數點計,除非係單擋等你覺得自己間街舖平啲。唔係就如樓上師兄講祝不停比拍費
我有時都拍賣放野,賣得出個幾蚊拍賣費無所謂

不過好多賣家巧立名目收多d,明明拍賣費$2又收$5/$10,幾蚊 ...
fatcheong 發表於 28-2-2014 08:02 PM

係啦~ 個D超乞人憎! Y網收你$1,你仲收人$10? 有時有D仲好笑,要收埋你車錢,話好遠出黎,大佬!得你一個要撘車囉!:47:
如果擺10件貴貨上去,每件要5蚊,未賣出都要先比$50,都咪話唔貴,如果不幸一件都賣唔出,$50就咁玩完,何況係擺一百幾十件嗰啲.............
再推一推介比大家!!!!!
講開拍賣, 我前排放左加加埋埋成皮野, 拍賣費都2舊幾3舊, 但我都唔會同賣家收拍賣費, 講真, 佔整體先幾個%, 其實唔算多, 而且第一次無人買自已都會醒水SET低返個價少少啦
香港人最鐘意諗縮數, 收埋晒D乞兒拍賣費, 有時BID野明明齊頭, 又要帶多幾蚊散錢, 麻鬼煩.