Toysdaily 玩具日報

查看: 8523|回復: 12

[玩具攝影] 終於玩貓女了 ~~ !

註:如看不到圖請在Webpage自行刪去「www.」
或直接按入:http://toysdaily.com/discuz/thread-221232-1-1.html
謝謝

睇完Batman:The Dark Knight Rises(蝙蝠俠—夜神起義)後被由Anne Hathaway所飾演的貓女(Catwoman/ Selina Kyle)深深吸引住。
Hottoys咁快手出貓女,  二話不說即刻衝去排隊訂。
拎就拎咗好耐,終於都有時間開苞 ~ 啊 ~ 係開盒 ~
失敗的地方應該好多師兄都講過了 . . . 小弟都係分享下自家無聊的相好了 ~

初時公佈是眼罩不可除下的,後來說可以還滿心歡喜 . ..
可是一看那樣貌真係眼都凸埋 . ..  邊忽似Anne Hathaway?
眼神呆滯都算了 . . . 額頭的髮界 . . . OMG . . .

對鞋就造得幾細致。

素體肯定無特別改造,完全唔似Anne係Dark Knight Rises入面嘅pat pat . . .

造功精細嘅可動部件。

模疑一下宣傳海報先 ~ (技術唔夠係咁上下㗎啦 ~ 自我滿足啫 ~ )

若不是那可惡的髮線,這張就很像真人了 .. .

限定版就係多呢個Batman面具 . . .
究竟係咪真係有將D錢拎去做善事㗎?

無執過相嘅話,D頭髮都幾假下 . ..  

為了Catwoman而訂埋嘅Batpod . . . 講真,好後悔 . . .
好大架,根本無位擺 ~ ! 最慘係實際上架Batpod唔係咁得.  . .

左右控制器插唔實,成日跌出嚟,影呢緝相跌咗2X次 . . . 好麻煩 !

完全做唔到電影入面迷死人嘅貓女坐Batpod姿勢 . . . 可恨 ~ !
我100%係為呢一幕而入Batpod的,想永久保存呢一幕,但係現在令我幻滅了 . . .

但係Batpod都係襯Catwoman嘅 ~ !

成隻貓女最重要嘅頭雕就最唔掂 . . . 真係唔知講咩好 . . .
但係無其他貓女玩具可以及得上,所以都無得怨D咩 .  . .
一句講晒:好過無 ~ !!

-END-
其實貓女重塗眼之後會似好多真人:love:, 至於batpod原本上色真的太膠了,小弟全架重新上色中
回復 2# kenso23

:64:請問師兄如何重塗呢?可否教一下小弟.
謝謝師兄分享:64:
小弟都有買貓女,
其實我都有諗過搵人幫我重塗貓女對眼...{:1_197:}
呢隻野唔執下對眼的話,真係唔好除罩:47:

呢度大把高人可以幫手搞啦!
我對架batpod都有d失望, 咁大o架車都冇乜機關玩
Hi any Ching can help to repaint the eyes of Cat woman? How much? Please pm me!!! thanks
其實貓女重塗眼之後會似好多真人, 至於batpod原本上色真的太膠了,小弟全架重新上色中
kenso23 發表於 24-2-2014 00:02

可惜小弟沒此技術 . . .  只能原裝係點樣就點樣樣  . .. .
謝謝師兄分享
小弟都有買貓女,
其實我都有諗過搵人幫我重塗貓女對眼...
王者J 發表於 24-2-2014 12:33

我都想 . .. :80:
呢隻野唔執下對眼的話,真係唔好除罩

呢度大把高人可以幫手搞啦!
sunrise1234 發表於 24-2-2014 13:46

唔除唔知衰成點 ~ 點都要睇睇盧山真面目 .  .. :55:
我對架batpod都有d失望, 咁大o架車都冇乜機關玩
go-go 發表於 24-2-2014 14:29

唉 . . . 早知就將嚿錢同位買架89 Batmobile 好過 . . .
重諗住後追部batpod{:1_222:}
重諗住後追部batpod
saga2005 發表於 24-2-2014 23:42

諗住齋擺又有地方嘅都OK嘅,唔好諗住比貓女或Batman長久騎住,長期咁擺我諗D膠位摺住好快裂 / 爆 . . . .