Toysdaily 玩具日報

[其他] 黃色革命機 火神鳴(5隻入面 呢個名應該係最型)

經過第1隻革命機既滲線教訓 第2隻黃色既 我著重難慘難抹既地方 加深刻線 等之後既功夫更加易做
其實刻左線有條軌道係度 真係更容易包膠紙 沿住條邊去CUT個形出黎
呢隻都有唔少夾口要補  最惡補既都應該係2個背包
早論亦都買入左 人氣金屬鋪品試玩下 下次會再上色 真係好精細 超2多SIZE任你揀:em95:

革命機系列 制作麻煩程度 我諗真係可以比美得上首辦 好多地方都包完又包 更離普既係有D白色邊 根本冇可能用膠紙
CUT得出一樣長度闊度 就算有可能都會好花時間 所以2個大肩甲 唯有冒險用佢送既貼紙去噴返條白邊出黎 完成後結果係有唔少膠紙積要清理:em72:

多謝友人借出佢隻已經素組左既火神鳴 可以做個對比照
一個字 革命機 最高:em87: :em87: :em87:

the mechanic design for this anime is so so, too much copy cat from others

刻線,刻線,刻線:71:

nice report.
VERY NICE~:71:......
之前特價入左幾款,一開盒見到張貼紙心諗出事了:68:黃色呢隻無買感覺雙手咁重連位果粒的好易斷
nice painting~~~~~~~~~~~~
回復 4# yugi

其實夠力架 真係唔洗擔心 問題係要當首辦咁玩冇咁痛苦
回復 1# 怨恭

革命機真係可以革左砌的那位朋友條命呢
整件作品是遮蓋技術考驗入門吧
大大很有心機耐性的製作