Toysdaily 玩具日報

查看: 5188|回復: 15

[分享討論] 如果丟左隻12吋figure原先個盒,請問大家會用咩其他方法擺好?

我有隻Predator display左好耐,想收好入盒,但原先個盒比家人丟左

我想問下各位巴打無左個主要個盒會買咩盒/其他方法擺好件figure收落櫃筒?
泡泡紙是你好幫手
小弟平時多數選擇性丟盒或吸塑, 但一定會儲起玩具內外大小透明膠袋.
大透明袋放一隻12吋主體再卷起作保護, 如果尖角位多會加樓上題的泡泡紙.
而小透明袋作不同散件分類, 盡量一個袋放入一至兩件散件防止相撞花油.
最後找個空盒層層疊放好:38:
12蚊店有好多岩用既膠箱,大小剛夠放12寸連配件(當然地台類另當別論),上次買左十個本身用黎裝鞋既,非常好用。
回復 2# phoenix_fai

師兄 : 我曾經試過用泡泡紙將玩具包好, 存放了一兩年後打開, 發現玩具上的油都溶了, 所以唔係100% 安全的.
回復  phoenix_fai

師兄 : 我曾經試過用泡泡紙將玩具包好, 存放了一兩年後打開, 發現玩具上的油都 ...
有性格 發表於 15-2-2014 09:30 AM

泡泡紙只係防撞,唔防甩油,你放入盒都一樣會甩油
頭像被屏蔽
樓主有冇其他Display 緊的predator?有咪用佢個盒放呢隻(希望膠塑大致啱)
回復 4# poonad

師兄:你說12蚊店是否J字頭果間?有無相片給參考下?
建議平時dom左個盒嘅Ching用少少時間剪左個盒面落黎,第時放返出去俾個証明個買家都好...
個買家又唔洗曬位放個盒...
回復  poonad

師兄:你說12蚊店是否J字頭果間?有無相片給參考下?
有性格 發表於 15-2-2014 01:46 PM

poonad 發表於 15-2-2014 11:25 PM

ching 用這種盒子來放人偶的剛好可獨立放一只人偶, 真的不錯呀!
岩岩好夠放一隻12寸
即係放唔到P仔
希望會有其他SIZE岩用
:71:回復 11# poonad
買100個都幾係!