Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 月光,來吧!!!!—ROBOT魂 SP G FALCON AND DX GUNDAM 完全玩評報告

DX GUNDAM出個時,已經知會出G FALCON,等到呢幾日先有時間拿貨、玩同埋影相。講
真,隻野出得唔錯,精細,但唔係太過好玩,最大問題就是
角度限制較多,去詳細報告先﹗

足本報告,可到小弟的FACEBOOK專頁看看:https://www.facebook.com/media/s ... 433811360180499&;type=1

另外,大家可以到小弟的FB專頁看其他報告:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops:64::64:

比想像中大盒一D~

其實件係得幾舊~~{:1_206:}

外型唔錯,不過,飛機,大家都知無咩好玩~

開下飛彈,已經無咩好玩了~{:1_202:}

係時候拿隻DX出來一起玩了~

合體個度,看似簡單,但個連接位都真係出得幾精細下,唔
小心就裝上的話,要拆出來再搞先得。不過,好在佢D位都
幾對應下,一插就得了~{:1_208:}

上架都幾重下~

再變型,今次玩人型MODE了。從造型來說,唔錯,不過
,如果飛機既機身要短一點才行,這樣感覺上無拉得咁長啦
隻機。同埋玩個時,盡可能用一個架兩條柱搞定佢,較角度
方面,就係前面個隻低D,下面個隻高一點~

先來個普通MODE先~

做動作非常困難,可動度得番好少~盡擺啦~

係時候去霸體的月光炮了﹗本來月光炮都好大隻下,依家咁睇,似乎更有氣勢了﹗

係時候又來總評了:

優:
1. G FALCON造型唔錯﹗
2. 合體部件弄得頗精細
3. 上架之後都唔易甩來甩去,唔錯﹗
4. 合體後造型有霸氣,好﹗

不足:
1. 飛機少少件就四舊幾,貴﹗
2. 連接位做得精細,但係難搞﹗
3. 合體之後,必須要兩個支柱一齊用先有得玩
4. 合體之後,可玩性不大,初手玩家基本上唔駛做動作

其實小弟認為,個背插插得好入,咁樣來令部件不容易從背
部脫出來,這方面做得唔錯﹗不過,連接位唔太受到力,好
易就曲起來,咁又係唔得既>.<如果再出,係背部連接位
度,應該要花多少少功夫,如果一郁就甩,似乎又唔多OK
﹗整體而言,呢個合體機都出得唔錯,起碼將隻DX既威勢
再大大的提高一下,唔錯﹗

足本報告,可到小弟的FACEBOOK專頁看看:https://www.facebook.com/media/s ... 433811360180499&;type=1

另外,大家可以到小弟的FB專頁看其他報告:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops:64: