Toysdaily 玩具日報

樓主: williamhychan

[玩具報告] Robot魂 銀河飄流 Vifam

ha ha this is 冷門 item ma, I'm just back to HK, tomorrow buy it sin

有了Robot魂,可以丟棄CM's那隻甩頭甩骨出油Vifam了…

話說這Robot魂 銀河飄流 Vifam不大有分享post,TD ...
太陽之牙 發表於 9-2-2014 12:18 AM
玩具來説出得真不錯!

不過我對他沒愛。。。
Douglas.M.Saint 發表於 8-2-2014 08:35 PM

x2, but thanks for sharing, I feel it better than other version(e.g. CM's)~!

WF2014冬ROBOT魂參考出品
我CM果隻成隻野主體好多地方己熔膠同出哂D油份,DJoint位自己爆開,好在叫$4兜野買,當年正價買果D人就陰公
回復 10# 太陽之牙
很懷念但沒大愛..記得小5.6時有買過佢模型來砌..仲油埋油....:77:
銀河漂流,老餅至愛,正呀!
其實少人分享係因為太少人識佢
我都三十中但未睇過呢套野只見過以前d玩具,外型又唔係特別型,無愛點會買
其實少人分享係因為太少人識佢
我都三十中但未睇過呢套野只見過以前d玩具,外型又唔係特別型,無愛點會買
frankieccc 發表於 10-2-2014 03:46 PM

三十中未睇過唔奇, HK是90年代未至00年代初時, 亞洲本港台先播VIFAM和VIFAM 13.
呢隻在日本反應好過同一日出的WING.
1/144係咁大(PIC FROM JAPAN SITE)
redfish 發表於 9-2-2014 09:54 AM

講真, cms 的外型最正, 但全部未玩做爛 :blame:
講真, cms 的外型最正, 但全部未玩做爛
gl_edmond 發表於 10-2-2014 05:49 PM

其實最唔似係CMS
http://www.mahq.net/mecha/vifam/vifam-tv/fam-rv-s1.htm

醒起仲有隻CMS機甲界,都好很想快D掉埋佢!
我CM果隻成隻野主體好多地方己熔膠同出哂D油份,DJoint位自己爆開,好在叫$4兜野買,當年正價買果D人就陰公
回 ...
gunbaron 發表於 10-2-2014 09:55 AM

我入左紫色同綠色果二隻, 如再見到會入返紅色同主角機做展品算咋, D關節咁鬼水皮邊敢玩丫.
呢隻正野來呀!:)
醒起仲有隻CMS機甲界,都好很想快D掉埋佢!
柏迪 發表於 10-2-2014 08:04 PM

CMS機甲界聽說合金含量很足哦?有什麼問題?