Toysdaily 玩具日報

查看: 3077|回復: 10

[玩具報告] 慶賀電影 ROBOCOP 2014: <<評測 Robocop 2014 + 消光 + 攝影特輯>>

坊間未有有「睇頭」(質素)的ROBOCOP 2014,3A那隻也無緣了。 惟有買一隻粗玩。 這隻東西不值一魚這個價位…

評測 :)

按下胸口按鈕有燈效。

個人認為這模具不錯,以至外型頂令我滿意。

可動性0分…
膝關節可動<25度???

大&#32950;橫向<25度???

頸只有水平轉軸,並且<25度…

膊也如是差勁…

打開內部

其實膊頭關節及大腿有是有,只是BODY妨礙關節活動。 只要削用某些位,手腳可動幅度將有所提昇。 可惜是腳踝和手掌是和前肢連成一體,若要自改就要截肢加銅支… 太麻煩下都是算了.

未消光前 (其實照片看不出分別,只是拿上手少了一種膠味(膠的感覺))

消光後 槍滲線; 為叫燈長著,體內塞了紙巾; 或用牙簽插實胸口算了…

謝欣賞~~~ {:1_238:}
可動性0分{:1_229:}

唔敢買…………@@
回復 2# GGG

等playarts囉, 我見有燈心急左...
其實呢d......一睇都知係咩水平的玩具
係咪唔應該咁大期望?
好詳盡的玩評!
認同師兄的評價。
今日上午剛剛在熱血創作地帶出了一個改造分享,正如師兄所講,修改髖關節位可明顯改善站姿!
回復 4# edmondphk

我只係覺得間廠無heart,少少改善,就唔會幾近零可動。
回復 5# KKC2012

係咩,即睇!
呢隻靚過3 zero ar
It is not bad for a cheap toy.
Thx for sharing. :71:
回復 8# redbean

&#25886;梨當雕像真係唔差. 咪日日轉舉槍手算囉. 隻韓仔BB ROBOCOP都要差唔多六魚. 我如果搵倒個地台加LED. 可能重好~
回復 9# Macross長谷有洋

外型真的不差. 後期PS更佳~