Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 盒旦-魔法戰隊 魔狼凱撒 (劣圖)

之前見師兄幫盒旦上色, 覺得好正,
所以小弟嘗試將以前砌落既盒旦上色.
試左之后, 得出一句, 可難呀~~~~~~~~~~:no:
上色上到嘔血:70: , 因為D位又細, 件又細.
雖然上得咁辛苦同唔係咁得, 不過上完后又覺得好有滿足感, 玩都玩得投入D.:43:

去圖\

基本上成套魔法戰隊, 淨係鐘意佢...夠COOL~{:1_222:}

成隻上色都唔係好跟原著, 自己鐘意咩色就算, 不過主色都係黑+紫

仲差隻馬未開工.... 不過要抖抖先, 比對眼休息下~
謝謝觀賞:77:

讚呀,上得好好睇 :71:
替食玩上色真係唔算易的,特別係細件 (諗番果時油MAGI PINK對眼…  :70:
不過完成之後,拎來睇下、玩一兩下果時的確會幾開心 :73:

==============================

睇完呢個POST之後攪到我搵番隻魔法王出來睇,順便影左幾張。

恭喜發財 :77:
已經上得好好睇,我真係無呢個心機 ~ !
上左色確係醒神好多好多{:1_220:}
回復 2# 艾雲

不過我上完色后諗緊洗唔洗噴層光油.
驚變身合体會甩油.
大大你有冇咁情況呢?

大大手工都唔錯.
我入左 sr 版, 所以呢set 上完色會變龍黎擺.

回復 3# Kuuga_iwsp

Thanks! 大大
我都係近排冇咩野砌, 同睇到其他大大既作品.
又見仲有油係度, 試下玩下....不過玩玩下又買左D油, 真係有排油.
因為排住隊既戰隊食玩都有 炎神戰隊, 海賊戰隊, 特命戰隊啊......
近排追返電獸戰隊, 不過街唔多覺有盒旦, 可能已經遲左入手...唉
回復 4# 老文

Thanks !大大
油完一隻真係要抖幾日先得,
盒旦算係咁架啦~~~~~~~~~~~
回復  艾雲

不過我上完色后諗緊洗唔洗噴層光油.
驚變身合体會甩油.
大大你有冇咁情況呢?

mf_c2000 發表於 6-2-2014 11:02 AM

我就無落光油的,玩到甩油咪補番囉 :x
不過係主要面非合體用位置可以考慮下,無咁易括花。

海賊同特命我都有整,都係覺得海賊果SET最正…
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-206020-1-1.html

今年亦剛剛完成了兩隻
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-220063-1-1.html
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-220369-1-1.html

不過轟轟更加正 :p
回復 9# 艾雲

轟轟之前有平冇入, 以家雞旺冇左間專賣盒旦,
大大知唔知邊到仲有得買? thanks