Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] < 舊故重溫 > MY TOY STORY - 新春特別篇

故事發生係新春佳節,地點係小明o既屋企.

由於小明上o左廣州,所以明媽將封利是放係小明o既書&#26545;

當明媽走o左之後........

胡迪 : o畏 ! 大家起身啦 ! 明媽走o左啦 !

胡迪 : 明媽放低o左呢包紅色o野,有無人知係乜呢呀

何博士 : 我知 ! 呢封o野叫利是 , 應該會有 錢放o左係裡面 !

軍曹 : o下 ! 有錢 !!! 我有次聽到小明講電話,佢喊住咁講 "有錢大晒呀 !最憎就係貪錢 o既 港女 ! "
          我諗小明應該好憎 D 錢同埋港女 !!!

軍曹 : 如果俾小明知道明媽原來係一個派錢o既港女,到時小明一定會好憎明媽o架 !
胡迪 : 為o左小明同明媽 , 咁一定要&#25886;走利是裡面d 錢先得 !

胡迪 : 軍曹你&#25886;走d錢先 !

胡迪 : 芝.All.Star你地負責&#25886;d錢去窗口掉o左佢 !

胡迪 : 既然&#25886;走o左d錢,大家認為點處理呢個利是好呀 !?
何博士 : 我知道會有人會寫o野係張紙,然後放入去 !

胡迪 : 大隻仔 ! 你幫我&#25886;支筆 !
         布布  ! 藍藍 ! 你地就幫我搵張白紙 !

胡迪 : 依家有紙又有筆,可以開始寫字 !
當胡迪寫字o既時候,大家你一言我一語,不停係咁俾意見
.....

經過大家o既努力 ! 終於大功告成 !

幾日之後.....小明由廣州返回家,見到有封利是係&#26545;面,即刻好心急&#25886;起o黎睇.

小明 : 正呀喂 ! 阿媽咁識做擺定封利是俾我 ! 仲好厚o下喎 !

打開利是後 , 小明當堂啞口無言 .......

THE END !!!

祝大家心想事成 ! 身體健康 !
恭喜恭喜:77:
新年進步
上你阿媽:x:x

btw新年快樂:43:
師兄, 你個劇場好正, 勁搞笑:71:

新年快樂呀:77:
恭祝各位大大新年快樂,最緊要身體健康 ! :77:

hahaha777  : 你之前個聖誕玩具劇場都好正,期待你更多創作 ! {:1_208:}
新年快樂!
個劇好正呀~:71:
mf_c2000  :  多謝觀賞 ! :64:
新年快樂
軍曹由冷靜樣變成大叫樣 , 果下好爆笑