Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 金毛獅王超合金魂重出

其實獅王都真係幾傳奇, 小弟當年知佢出就嗱嗱聲走去訂(亞版14魚咁上下啦), 當日仲有好多人話佢 ...
半田健人_555 發表於 1-2-2014 08:12 PM

ching 真醒入了,是幾年前出?你有30鱼賣了?:)
頭像被屏蔽
黑金/金屬色/改色版 是 BANDAI 沿用舊設計再多賺一筆錢的最後手段之一 , 而且也是 魂展 的限量販賣 ...
mythsgod 發表於 2-2-2014 09:24 AM

其實~我自己情願此隻超合金魂[金毛獅王]出ver.2好過,因為佢實在太多缺點了!!!除了無金屬色之外~還有空洞脚掌'獅子前臂合体時竟要曲向背後喎!!!(旣然做不到片中收納前臂;為何不拆出來換件好過):$

但最致命傷&醜樣的-------------為了遷就合體~竟然犧牲將獅子流線型的下半身背部切去,蓋上一塊黄色遮醜膠板就萛,技術超級大倒退,我寧願要返舊款[金毛獅王]合金的簡單變形合體方法,又可保留到獅子和合體後的[金毛獅王]優美流線身型!!!

好過現在硬繃繃的粗腰囉.....................................:80::80::80:
頭像被屏蔽
ching 真醒入了,是幾年前出?你有30鱼賣了?
bin 發表於 1-2-2014 11:58 PM

私藏珍品, 當然幾錢都唔賣啦
呢一隻肯定買硬,兒時的其中一位至愛機器人!:handshake::x
雖然會買,

但係可否認,呢隻獅子頭的雕功差過舊版。
其實~我自己情願此隻超合金魂[金毛獅王]出ver.2好過,因為佢實在太多缺點了!!!除了無金屬色之外~還有空洞& ...
G-man 發表於 2-2-2014 11:02 AM
gx 59, 真雞肋, 等咗咁多年但笨大是是旦旦
尋晚y網完個隻二千四!有無攪錯:42:
我發覺冇乜人提隻獅子條尾,真係求其得好離譜,成枝筆咁,做拆件好過⋯⋯
啱啱上網睇,見連網都有幾間大店做預訂, 好多人宜家先知再版, 再場加映加大量金毛獅王大逃亡! 但開價都仲係好進取....難明....:26:
我重未去訂啊
回復 42# tolete

唔洗訂啦,又日版行版亞版到時咪又係水浸,前車可鑑呀,等插
回復 43# tonylee12003

唔洗訂啦,又日版行版亞版到時咪又係水浸,前車可鑑呀,等插
    x2
未買就買啦又要等插