Toysdaily 玩具日報

查看: 47592|回復: 115

[改造交流] IRONMAN改造2013大結集(圖巳修復)

自從幾年前開始玩改造ironman,至上年都叫改過十隻八隻,直至今年年中的一隻1/4neca戦损mk7後,數量大增,可說是每天也對著它,當中有些是自己的idea,有些是別人的idea,有些滿意,有些不滿意!有些之前已post過了,為免悶親各位,也不每隻出post了,就一次過結算吧!:^ 謝謝觀看!也祝各位新年快樂!
昨晚努力修復,今天又爆過,如想看的ching可到小弟的FB!:(
http://www.facebook.com/sam2kwok

急冬奇俠
第一次製作,似急冬多過似戰損呀!

發酵版
噴色完成後,加水收藏,即有這效果!

陸戰版

生鏽版
噴色完成後,以沙紙打磨,即有這效果!

深海奇俠
身上两枝燈乃用上紅館粉絲們必備之"手指燈"製成!

[img]http://i34.photobucket.com/albums/d150/Samkwok2014/image_zps3ff45410.jpg[/img

蝙蝠奇俠
在網上看到一張CG圖片後,覺得有趣而改成,角與面部用dx2復製出來,其它配件乃雜廠出品!

痛man
一直頭痛這隻應叫咩名,見有網友叫它做"痛"那就叫"痛man"吧!

Neca1/4戰損
第一隻用辯雞的戰損,年中期間,有兩個月每晩都同"佢"一齊訓呀!

黑金版
只是抄襲shf!

Iron mon"果"
乃Ironmonger前身

變形奇俠"WAR柏文"
到目前為止,較喜歡的一隻!

紅十字會版
抄襲一外國高手,配色簡單,但頗受歡迎!

neca1/4 mark21
第一次噴mk21,慘被官圖欺騙,深色了!

mark7戰損版
有外地綱友曾問它是否住地獄走了一轉?冇錯,它又叫"地獄戰損版"!

1/6 mark21
第一次噴1/6mk21,再慘被官圖欺騙,再深色了!

iron gundam
你以為佢係gundam咩,其實佢係ironman!
idea也是來自一張網上cg圖片的!

Iron zaku
你以為佢係ironman咩,其實佢真係zaku!

戰損Mk3
用mk2改成!

Mk46
又係吾知叫咩名,就mk46吧!其實內蔵tony頭的,但影出來相當肉,就咁算了吧!

攞你命3000
加入了九港大戰配件,又爷頭又單車連又西爪刀咁,集合了多種武器於一身,重吾係"攞你命3000"

戰損ironmonger
其實大家錯怪hottoys了,那些每隻也會在大肶出現的裂痕,是引導我們要把它戰損的!

朋友竟然入到一隻兩隻都是左腳的neca1/4,那就用來改個半身像吧!

開眼界:71:創意爆棚!尊業手藝!
Omg 好創意同技術
甩大既post, 一定支持啦:handshake:
:$ All very nice!!!
除左勁,我都唔知講咩好.......
甩大手藝非常了得!創意無限!支持!
預祝甩大龍馬精神!新年快樂!
除左超勁都吾知講麥好.
精彩示範,~~~~~~~~
一流手藝,大開眼界!:handshake:

個人覺得開隻純白版最吸引:

寄望師兄新一年有更多出色作品面世。:71:
噴功好犀利,有幾隻勁鍾意!
師兄好勁,有冇興趣整隻多啦a夢版
:no:真系劲到无朋友啊
甩大真厲害!!!:71:
巧劲啊{:1_206:}