Toysdaily 玩具日報

查看: 6630|回復: 20

[其他] 舊版VF-25F 變左黃

想問隻腳同手變左黃黃地色,有冇方法令佢變番白?
因為一開盒已經黃左,而家想令佢變一變番白之後就上保護油
想問師兄有冇經驗?
自已追過POST 就話用雙氧水,但係要成隻浸定係拆開D手腳浸?
因`為自己望過下唔識拆.
信我,雙氧水係自殺行為,用手上白油算啦
任何透明保護油去到最終都會變黃⋯
呢隻野黃起上黎可以好黃
回復 3# takeshi

消光同上蠟一樣都會?
即係件野一黃左就玩完?
{:1_206:}
原件變色, 無得避... {:2_306:}

搵人印水貼, 重新上色可以話係唯一解決方法...
頭像被屏蔽
There are some ways might work.. though I do not recommend it either.
There is a video on Youtube (from a user "myst32YT") which shows a chemical method.
(sorry, cannot post URL here)
看不明……有沒有人可以簡單解說一下~~~
禁想請問,vf-25g,25s同rvf-25 舊版會唔會發黃架?{:1_206:}
禁想請問,vf-25g,25s同rvf-25 舊版會唔會發黃架?
terryckh2001 發表於 27-1-2014 02:35 PM

師兄你有全套舊版?如果係你睇下隻25g,好似有啲件係白色原膠件
正如樓上有師兄講,白膠變左黃無得避。
回復 12# mudwk

禁即係rvf25同25s 冇呢個現像?
rvf 25, 仲大鑊,parts 三節色
回復 14# keithwu516

禁係咪淨係得隻VF-25S 正常D?:64: