Toysdaily 玩具日報

[改造交流] Silent Hill - 三角頭 Pyramid Head

這隻很難入手!:71:
終於搵到有人同我一樣鍾意後樓梯影野
Support!!! Great
kenso23 發表於 29-1-2014 01:05 AM

感謝支持  :35:

這隻很難入手!
有性格 發表於 29-1-2014 01:42 PM

這個在街上沒有出售啊 .

終於搵到有人同我一樣鍾意後樓梯影野
宮澤熹一 發表於 29-1-2014 02:25 PM

Oh ! Ironman ~~~{:1_208:}
後樓梯也蠻好吶.靜 , 而且又沒太多人在 , 可怎樣影也可以 .
初時打算襯場景 , 但太光 , 所以 PS 了一張 .
勁喜歡呢隻啊~~~{:3_131:},我都想要啊~~
嘩嘩真係支持支持支持!
我也非常喜歡Silent Hill系列架!那異世界的深度是無比的。
好細個時睇過Hell Raiser之後就覺醒/失足^^
(如果係而家嘅細路,真係冇咁嘅機會,而啲家長都冇咁樣「犯錯」嘅可能。。。。。。)
非常感謝師兄將三角頭立體化同我地分享。
其實我反而覺得染血太「出」了。「汚糟」已經很夠。因為SH係冇咁「出」嘅。
回復 7# ctcctf

超同意∼∼∼∼∼ (☆_☆)
勁喜歡呢隻啊~~~,我都想要啊~~
ScareCrow_joe 發表於 30-1-2014 12:39 PM

要自組了吶.
search一隻叫三角怪的東西 , 本人就是找這個作自組基礎.

嘩嘩真係支持支持支持!
我也非常喜歡Silent Hill系列架!那異世界的深度是無比的。
好細個時睇過Hell Ra ...
龍星丸 發表於 30-1-2014 07:05 PM

感謝支持!同好者!
其實要看看一些Dark Side一點的東西以明白人性.(純個人意見)
現在的小孩多數不看這些吶,家長要是看到這些又不知會去哪裏投訴.
幸好本人的家母也屬怪異同好者,所以由小到大也可不避忌看 , 玩這類作品.

被Brother 一語道破了...{:2_309:}
本人也自覺重手了...{:2_299:}
在製作裙時一不小心重手了...唯有左補救右補救...就成了這樣子...唯有將刀上的染血量提高襯回...sign...{:2_303:}
真係好正...但係把刀再大D就更正...
後樓梯映啲咁嘅嘢,好恐怖......
有啲之前上嗰套『殭屍』.......
真係好正...但係把刀再大D就更正...
阿特 發表於 31-1-2014 03:45 PM

這是修 改前與Body 的對比照 , 可能是刀身不夠寬才令大鉈不夠大唄

後樓梯映啲咁嘅嘢,好恐怖......
有啲之前上嗰套『殭屍』.......
vfaiyuenv 發表於 31-1-2014 05:38 PM

後樓梯除了靜之外也沒什麼吶.
因家中沒地方噴油也是在後樓梯處理,所以也不太覺恐怖.
這是修 改前與Body 的對比照 , 可能是刀身不夠寬才令大鉈不夠大唄

後樓梯除了靜之外也 ...
Lucifer 發表於 1-2-2014 02:22 AM

睇過圖 感覺上 其實都唔係好大
但圖睇落把刀好重手

C兄可以向呢方面諗下 期待你會整埋護士:57:
睇過圖 感覺上 其實都唔係好大
但圖睇落把刀好重手
C兄可以向呢方面諗下 期待你會整埋護士
阿特 發表於 2-2-2014 03:35 PM

Umm ~~~ 重量感不足 , 那是塗裝畤的不足 , 那要重新上色才行 .

護士,另一個令本人有些糾結的角色 . :42:
在弄三角頭時也有在找護士的 parts .
其實現在的三角頭的Body 本人也不太滿意 , 但在12" Size 中也只有這款比較合意 , Size 方面ok , 但跟[完美的肌肉]感覺仍有些距離 ...
護士 就更加麻煩 ... 那種纖瘦而且突出的Sexy Body 現在市面上找不到...唯有 ORIGINAL EFFECT 的比較合意 , 但一來Size 比普通1/6 大 , 組起來很可能比三角頭更高 , 二來那個Size 找不到護士服 ...
護士服倒是可以找師傅製作 , 但Body 比較麻煩... 所以仍在找parts 中 ... 看看ORIGINAL EFFECT推出的獨立Body 再打算吶 .
Umm ~~~ 重量感不足 , 那是塗裝畤的不足 , 那要重新上色才行 .

護士,另一個令本人有些糾結的角色 ...
Lucifer 發表於 3-2-2014 08:43 PM

期待你既作品{:1_204:}
我都諗住買ADA 但唔知點搞佢D關節 真係最接受唔到呢樣野
期待你既作品
我都諗住買ADA 但唔知點搞佢D關節 真係最接受唔到呢樣野
阿特 發表於 3-2-2014 11:41 PM

那要一點時間.

Umm , 是指不喜歡露出的關節?
那除了換Body 之外也沒辦法 , 但那旗袍要找Body 換應該有些難度.
那要一點時間.

Umm , 是指不喜歡露出的關節?
那除了換Body 之外也沒辦法 , 但那旗袍要找Body 換 ...
Lucifer 發表於 5-2-2014 01:04 AM

正是 希望佢會出 生化6 套衫 咁就解決到問題:38: