Toysdaily 玩具日報

查看: 2410|回復: 10

[個人收藏] 1/8 Honda Asimo 2005 + 外拍

尼件玩具於去年入手,等到今日終於有時間影相同外拍,原因係Honey今日要番工獨留小弟在家:34: ,加上今朝天氣很好所以的起心肝影相同出去行左轉。
尼件Asimo係2005年第二代版本,玩具活動能力算幾好,單腳企都無問題。至於外觀,全件野全上色,面罩下可以見到一對大圓眼,同一個笑嘴,不過因為面罩太深色所以唔係錦易看得見,心口奶白色半透明件下,隱約可見綠色同紅色的“燈”。製作者把Asimo的details完全複製出,可見距地非常認真!配件方面只有一對拳頭同一對開掌,不過Asimo需要刀槍劍嗎?哈哈哈!今日外拍時不停比人望,有個阿叔仲跟住我大約十分鐘,搞到我有D唔自在。

可動

心口燈

耍太極

細路,去街啦!

細路仔就緊係要玩下滑梯啦!

好曬呀!

不錯的分享,去公園好過上太空
灝景海峽view 真正{:1_238:}
哈,這個外拍幾有趣,圖很美,謝分享

Great outdoor pictures:71: Asimo is hard to find these days and was gladed that I could secure one in early 2000's

I loves bipedal robots and kept a few for collection

面睪係可以拆落黎既
點解唔拍經典X街動作 :x

P2 最型仔

支持 Asimo 貼 :71: , 左面係塑膠, 右面係合金, 個人鐘意合金多d, 夠重手, 始終白色塑膠耐左會慢慢變黃 :55:
回復 2# nela

多謝師兄!石上影當火星影!:x
回復 3# tiikly

多謝師兄欣賞!
回復 4# evilalive

師兄個collection十分強大!:71:
回復 5# antitid

我晤知有件錦事呀!
面罩我拆唔到呀
回復 6# Mo.P

Wow!師兄都有強大收藏!