Toysdaily 玩具日報

查看: 16429|回復: 25

[改造交流] 改造 山口 鋼鐵人 MK42 + 東尼 頭雕

很喜歡這次山口製做的MK42 比例抓的太過美形了
但是以這樣的可玩性 還有精準的上色 其實也夠了

而且1/12出的鋼鐵人 真的很少有配色漂亮的(金屬紅+香檳金)

總覺得少了什麼  山口鋼鐵人系列 也很少出頭雕

索性自行加工一顆^^ 讓這樣的產品畫龍點睛

手機影像 敬請見諒

應該是有比原本附贈的好一點點 雖然前面的我沒買

====================================

如滿單後會跟工廠協調及量產 會開16組模具來翻製 一組翻3~4個 生產50顆頭雕

這次肉色染色過後的測試模B

之後Figma會發 鋼鐵人 MK7(7800日圓) 頭雕的大小適合無壓力~

真係太太太太太靚,ching 手工實在太掂!!
有冇諗過整多幾個....如果你可以量產,我有興趣幫襯{:1_223:}
個頭好正!!! 請問係點整??
我都係用山口頭,我覺得唯一係配落mk42先無咁怪...

個頭好正!!! 請問係點整??
我都係用山口頭,我覺得唯一係配落mk42先無咁怪...
kevchan1103 發表於 18-1-2014 11:13 AM

搭 Mark 7 都ok,套甲夠厚身,mark 2 太過薄身
哇! 師兄整得好得個頭雕 我都覺得山口應該出多D頭雕 多野玩D 感覺上開頭出既IRON MAN系列
頭果幾隻有誠意D,PS:同樓上一樣,師兄會唔會量產?我都好有興趣:)
搭 Mark 7 都ok,套甲夠厚身,mark 2 太過薄身
神打魔帝 發表於 18-1-2014 11:24 AM

嘩你set gantry真係無敵!! XD
正~少有咁似樣而又百搭既小頭~Ching好耶~:35:
{:1_236:}正到當埸嘩左出黎!!!
頭雕是自己做的嗎?
不如請樓主量產+1:shy:
頭雕是自己做的嗎?
谷村桐人 發表於 19-1-2014 10:19 PM

請朋友幫忙做的呀 不便宜就是了 可是真的是很喜歡鋼鐵人3的造型 山口上色又好

台灣的露天有累積單唷 數量達到就量產 麻煩大家幫幫忙啦^^
呢個頭靚仔好多:71:
成個iron man唔同哂:78:
回復 11# 王先生白小姐

造工好精緻,非常有興趣入手,不過小弟無台灣露天account,想問樓主會唔會有其他途徑可以買到呢?
請朋友幫忙做的呀 不便宜就是了 可是真的是很喜歡鋼鐵人3的造型 山口上色又好

台灣的露天有累積單唷 ...
王先生白小姐 發表於 25-1-2014 05:25 PM

能PM 我 LINK 嗎? 在露天找不到
回復 14# 神打魔帝

CHING, 我SEND 唔到PM 不過喺台灣露天 SEARCH “山口 東尼 頭雕” 就搵得到,只係我申請唔到露天 ACCOUNT所以買唔到。