Toysdaily 玩具日報

查看: 6449|回復: 13

[其他] KINGARTS 1:1 Life Size Iron Man Mark VI Battle Damage

<<全球首個展示版權>>

不知最後KA會不會因市場需要, 而由展示變成生產呢?

轉自KINGARTS FACEBOOK
Thx 資料:handshake:
如果可以放下,又可以著來玩下就好 :handshake:
:handshake:

真係好靚,不過冇錢兼冇地方......
如果可以賣,相信要接近七萬。
瀧工房,砌模型及上色高手屬一&#32528;水準&#8943;出名要求極高。
如果我係古天樂...-_-#
台灣那個MK-42都要好似要30萬台幣? 相信呢個應該差不多. 擺放1:1絕對需要足夠的空間同金錢, 好彩我自己唔算係一個ironman 的fans姐~ XD
Looks attractive!!
說真的, 香港有幾多人可以收下一座1:1, 好明顯這群專業人仕都是以此為綽頭, 令人留意此新公司, 當然...如果有心人喜歡, 分分鐘什麼展示用都會賣, 說到底都係用Iron Man去開拈市場.
所以直接說 : 說什麼品牌經常是Iron Man, 沒新意...
冷靜點, 其他商戶又何嘗不是?

KA的攻勢又來, 究竟又是不是和一群專業人士一同監修?

睇黎係專門整比古仔買...
睇黎係專門整比古仔買...
denniskwong 發表於 16-1-2014 10:15 AM

可能係古仔訂做~ 咁做開就緊係做下宣傳啦~
「一群專業人士」,我覺得可能根本就是雜誌社的記者好心但「幫倒忙」了&#8943;用了太過浮誇的字眼去表達&#8943;
一個新的品牌竟然放心給一班沒有生產知識經驗的人去監修,有可能嗎?&#8943;我的看法是,純粹問向某些人拿取某些資料意見罷&#8943;
可能係古仔訂做~ 咁做開就緊係做下宣傳啦~
guy_spider 發表於 16-1-2014 11:18 AM

哈哈, 都有可能~~~~~~~~~~~~
說真的, 香港有幾多人可以收下一座1:1, 好明顯這群專業人仕都是以此為綽頭, 令人留意此新公司, 當然...如果 ...
狂熱 發表於 16-1-2014 10:00 AM

我都同意KA是用1/6BD去增加自己的知名度. 不過講得是"展示版權" , 相信正路就唔可以量產了, 而且真係有幾多人可以買1:1回家display? 就算有地方, 金錢都係一個問題(最少6,7萬, 台灣那個1:1 MK42 都咁上下價錢) 反而出下d頭盔, 盾牌, bust 果類我覺得市場易接受d~

講真我唔係ironman的fans, 成日都見到ironman係幾悶, 不過悶仲好, 可以免疫~~ 如果出1:1    batman的道具可能會忍不住破費!!