Toysdaily 玩具日報

查看: 8863|回復: 15

對ENTERBA 的宣傳圖極度反感和不滿

錯誤就要打? ok~ 我當而家D宣傳係要誇張

但要打到出血~ 有冇搞錯~ 成個廣告系列已經唔係誇笑

我真係唔係佢地D諗~ 點解要出D咁既宣傳圖~ 唔通就冇好少少既表達手法

睇完之後我對EB 非常反感~ 原本期待鋒哥~ 而家真係未必會去買:*
:53:support support
哈哈!唔通係反映bill 爺童年陰影
如果eb係為搞笑傳,我覺得將個女換成老公會搞笑d…用個細路女唔太恰當…虐兒咩:74:
如果eb係為搞笑傳,我覺得將個女換成老公會搞笑d…用個細路女唔太恰當…虐兒咩
wing1123 發表於 13-1-2014 03:49 PM

同意:71: 用2夫妻效果好過細路女
This is a really stupid and not appropriate promotion!!
傻B都係高登仔…

香港人放鬆d比d幽默感啦:26: 人地出幾幅宣傳圖諗住搞下笑都要比你道德審判
吹到話虐兒,真係俾你地笑死,睇黎有人認真左:he:
香港人放鬆d比d幽默感啦 人地出幾幅宣傳圖諗住搞下笑都要比你道德審判
吹到話虐兒,真係俾你地笑死,睇 ...
Bat 發表於 13-1-2014 07:34 PM

我覺得幽默係應該令人會心微笑~ 如果好似朋友~ 夫妻~ 漫畫式咁搞笑ok~ 但用母女我真係第一次見~ 同我真係理解唔到幽默在那? 係因為個女有心答錯之後阿媽把把聲個女再講正確答應~ 定係個女話喜歡學習再聲多把~
呢幅圖出左名係萬能KEY...真係EB官方野?
呢張圖係n年前高登就用緊啦!萬能key咩都得架啦!你咁有德道,夠膽就去高登開post插啦!你睇下你會吾會比人笑啦!想當年就係有好多你呢d咁既人,認真就輸了就係咁得返黎!
呢張圖係n年前高登就用緊啦!萬能key咩都得架啦!你咁有德道,夠膽就去高登開post插啦!你睇下你會吾會比人 ...
艾倫 發表於 14-1-2014 01:13 AM

如果用打女咁既手法去介紹玩具會俾人笑~ 咁我寧願俾人笑~ 唔係夠唔夠膽問題

唔係多人同意就代表正確~ 高登人多~ 反對佢地就去起人底~ 所以佢地啱曬?

印度大把男人覺得老強好正常~ 難度又係啱?

其實我覺得唔係下下講句認真就輸了就了事~

你心智高~ 明白笑下就過去了~ 但而家冇得上網就自殺~ 老母唔俾錢就放火燒屋企~ 其實好多人都已經亂七八糟了~ 你覺得得啖笑既野~ 可能人地已經上腦
呢張萬能Key圖係呢期大熱,抽下水改圖亦係呢兩個星期好多網站都有做!
買得Enterbay的野,有幾多係小朋友,做咩要咁認真!
我自己咁睇, EB頂多都係"惡攪", 因為原圖又唔係佢畫, EB只係加d字上去. (原圖係點我就唔知, 因為我基本上都唔上高登的) "惡攪"的東西我一向都唔會好認真去對待, 笑下就算. 反而有時有d人話"玩GTA會令到小孩長大去殺人"呢d心態我就真係唔同意. 因為講真, 打機姐, 唔係game講咩你都跟住照做吧...唔通細個打得winning多, 大個就可以做美斯??

樓主覺得好不滿我係認同, 因人人感受都不同. 如果樓主真係不滿而唔去買EB的figure, 我覺得好合理喎. 不過拉遠少少咁睇, 如果個廣告令多d人留意EB, 而最終加上o左個sales, 咁即係成功同多人buy佢呀!
其實幅圖對象可能係國內人事,香港人睇落去有問題,國內人話唔定好受落。