Toysdaily 玩具日報

查看: 17828|回復: 17

[個人收藏] 5年等待,終於,我給了它們一個家

有家難,有個家俾玩具就更難, 有玩具櫃可以擺曬自己鍾意既玩具同display 出來真係唔容易,而且仲係一件非常幸福既事

儲左幾年錢,趁住屋企大裝修,的起心肝就要搞好佢
成間房自己重頭設計,櫃,床,電腦枱,床頭櫃.......再俾人訂造

等左咁耐,終於可以係倉搬佢地返來

俾起其他師兄,呢個藏量真係小毛見大毛:35:

裝修左幾個星期,終於等到o的櫃運過來

自己幫個櫃加燈  

書枱連展示櫃, 非常凌亂{:1_206:}

將o的盒上櫃

油壓床下面

執左幾日,終於可以display一部份出來, 呢個櫃入面放左我玩左最耐既野,Zoids,最少都有十幾年歷史啦:67:

再執電腦枱櫃, 近幾年開始玩既figure

執左最耐既大櫃,其實仲未執好曬,有時間先再upload圖

逐層影下

最上層放predator,ironman之類

ironman 仲有好多未display 出來

下一層放figure

再落一層放高達, 個人只喜歡某些系列,所以都未算多

底層放比較高既figure

右邊櫃

床頭櫃放漫畫,display箱,仲有o的雜物未執

執好既野就大致咁多, 有時間再upload新相,同大家分享:64:
哇!好多女啊(^3^)   我想看看人妻Asuna拿開枕頭後的風景:p
師兄D女嘅收藏好多,一早起身見到咁多女真係人都醒好多
好多盒, 如果擺埋出黎仲正~~~~~~~~~~
回復 2# gazza1211
{:1_214:}這個嘛, 有時間再Upload條link:p

回復 3# ryu4103
:DD其實開眼個下, 都係望住天花板

回復 4# denniskwong

Actually, o的 figure 盒非常佔位, 盒盒都好似電飯煲 咁大:cool:無奈下都要殺盒,留返張倩影就算
真羡慕你有個咁大嘅櫃
好精彩的收藏~~~~
大大 整左幾多錢
同埋邊間訂 可以分享下嗎..?
真羡慕你有個咁大嘅櫃
AK30 發表於 14-1-2014 12:25 PM

師兄個櫃同金魚缸都好正:71:

好精彩的收藏~~~~
老孫 發表於 14-1-2014 03:18 PM

多謝觀賞:64:

大大 整左幾多錢
同埋邊間訂 可以分享下嗎..?
lingchung 發表於 15-1-2014 02:02 AM

我係荃灣某傢私鋪(河背街白色招牌)訂造,成間房所有野around 15000左右, 櫃,枱用厚夾板噴烤漆做,用十年八載都應該冇問題,師傅裝#櫃個陣都落左好多拉爆螺絲,夠曬穩陣
好正∼好多囡囡∼ {:1_221:}
真係好多收藏呀..............正呀~:love:
好正∼好多囡囡∼
Gundam6j 發表於 15-1-2014 11:03 AM

師兄都有好多正野:handshake:

真係好多收藏呀..............正呀~
ray文 發表於 15-1-2014 12:37 PM

比起大大既聖衣收藏:$,真係微不足道:35:
師兄都有好多正野

比起大大既聖衣收藏,真係微不足道
xyz2001142 發表於 15-1-2014 01:36 PM

客氣喇...........不過我其實都仲有其他合金同figure收藏.........只不過冇post出黎.....
    :)
師兄的玩具櫃好正{:1_221:}
好多好正既收藏:36: