Toysdaily 玩具日報

查看: 5070|回復: 16

[個人收藏] Play Arts改 最後一位蛇兄弟,Liquid Snake "9樓加圖"

期待許久的最後一位兄弟
昨天終於收到了,塗裝方面意外的沒啥問題

比例方面
跟Solid Snake比較的話..........................{:1_229:}

有空才把玩了{:1_201:}
找個機會再拍全家福{:1_222:}
期待許久的最後一位兄弟
昨天終於收到了,塗裝方面意外的沒啥問題

比例方面
跟Solid Snake比 ...
Raiden87 發表於 12-1-2014 01:42 AM

Liquid遊戲設定係比solid高些少,咁我又覺得ok
Liquid遊戲設定係比solid高些少,咁我又覺得ok
edmondphk 發表於 12-1-2014 01:41 PM

原來如此,我沒去注意到這點
話說回來這次Liquid做得不錯,起碼臉部沒Solid Snake臉色蒼白{:1_222:}
zero_bid_ex 發表於 12-1-2014 05:03 PM

哪裡來的墨鏡?XD
1/6 figure的?
哪裡來的墨鏡?XD
1/6 figure的?
Raiden87 發表於 12-1-2014 06:55 PM

墨鏡是 Kazuhira Miller 的 剛巧 佢本身係跟兩副墨鏡的, 所以多一副出來可以比其他人用

蛇家族三“兄弟”

墨鏡是 Kazuhira Miller 的 剛巧 佢本身係跟兩副墨鏡的, 所以多一副出來可以比其他人用
zero_bid_ex 發表於 12-1-2014 09:19 PM

原來是Miller的,我還以為髮型關係會戴不到 :cool:
霸氣之外型~~~~~~~~~~
跟MGRR Raiden比較,好像都差不多一樣高:50:

BROTHER!!!

嘗試給Solid Snake握Stinger,結果發現根本握不穩{:1_222:}

:x

三“兄弟”合照

四“父子”合照

最後,目前PA改MGS系列(+一盒MGRR系列)全員合照
不知不覺都8隻了:50: .....MGS2版Raiden無愛所以沒入了{:1_222:}
出埋ocelot就正了
如果可以好似尾圖咁統一比例,你話幾咁好呢
回復 9# Raiden87
我都係有呢八隻,同樣都係對MGS2 Raiden無乜興趣,好想佢出Ocelot同Old Snake,不過下隻係Ground Zeroes Snake先...
McDonald Miller個張好正,我都有嘗試過咁整,不過好似戴唔落又驚刮花塊面/擘爛副超 XD
回復  Raiden87
我都係有呢八隻,同樣都係對MGS2 Raiden無乜興趣,好想佢出Ocelot同Old Snake,不過下隻係 ...
kevchan1103 發表於 15-1-2014 11:20 AM

Ocelot呢個貫穿咁多代的重要人物反而唔出{:1_213:}
有了墨鏡神髓盡現!!!
如果可以好似尾圖咁統一比例,你話幾咁好呢
jinity 發表於 15-1-2014 10:58 AM

只有Big Boss我塞兩塊魂stage版來疊高,其他的就這樣站著
就等Punished Snake了(GZ版那個感覺跟PW沒差不買了

回復  Raiden87
我都係有呢八隻,同樣都係對MGS2 Raiden無乜興趣,好想佢出Ocelot同Old Snake,不過下隻係 ...
kevchan1103 發表於 15-1-2014 11:20 AM

有了墨鏡神髓盡現!!!
darknight 發表於 15-1-2014 04:53 PM

GZ版之後就是Punished Snake了吧
個人是比較喜歡Punished Snake的造型勝過GZ版的Big Boss:unhappy:
GZ版我是不打算買了,直接等Punished Snake

其實我也以為戴不上,不過看到上面有師兄試了於是就嘗試給Liquid戴了

以前拍的
齊齊戴黑超:x

出埋ocelot就正了
阿姆羅。雷 發表於 15-1-2014 12:35 AM

Ocelot呢個貫穿咁多代的重要人物反而唔出
edmondphk 發表於 15-1-2014 01:23 PM

目前看來MGS1出的角色最多,希望會繼續吧