Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 4mm

[分享討論] 見到有間玩具店訂RX車的方式好特別

為避商品說明條例有關,佢收你訂金,就即係保證有貨!(不過早俾你或遲俾你,就睇佢有無寫明幾時俾喇,無的話就變左灰色地帶,任佢幾時俾都得,只要佢最後都有俾你的話,海關都吹佢唔脹)
但好似而家咁一開訂話到明"後補",老細起碼自保左自己先,兼且擺明要客人願者上釣,最灰色地帶係佢無話唔俾貨你,但就肯定唔會優先俾你,再者件貨真係炒起左唔俾貨你,咁佢用咩籍口都得,因為佢亦無講明一定有貨,而你明知後補都照俾訂即係你明白隨時無貨到你手都自願俾錢,咁海關亦都係奈佢唔何,咁訂法根本對客人完全無保障,所以樓上有師兄講得岩,不如話係個老細問你借錢仲貼切。
為避商品說明條例有關,佢收你訂金,就即係保證有貨!(不過早俾你或遲俾你,就睇佢有無寫明幾時俾喇,無的話就變 ...
ericlai58 發表於 12-1-2014 02:44 AM

" 對客人完全無保障 " 這個是重點
頭像被屏蔽
即係話到時有貨而又炒上天就唔會比你~