Toysdaily 玩具日報

查看: 9814|回復: 25

[個人收藏] 千值練 (流龍馬專用機) 黑.三一 VS 真.三一

攪了好耐先POST 到相 ,相不多 ,(有時間先加動作相){:1_206:}
個人覺得千值練是有心做好玩具的公司!!似以前的HT,{:1_227:}

如你玩具到手,玩佢D多重關節,我估大多數都會認同我這講法!!{:1_211:}

有好都有壞,如你是黑三一迷都會發覺千值練改了好多自已野:79:,但是總括來講都是一件好物!!!
:71::71::71:

∼結構圖∼    ∼合金分佈∼

正面

側面

單斧!!!

:*雙斧!!!

**** 黑.三一  VS  真.三一 1號 ****

手腳慢,,,,待加.......
係2013年必買之作,期待更多好野出。thx pics
你换上了新世纪的围巾吧。
頭像被屏蔽
係2013年必買之作,期待更多好野出。thx pics
taken 發表於 9-1-2014 06:24 PM

同感!!,
最好出晒OVA內 三一:love:

新世紀真三一,還欠3號:79:
gazza1211 發表於 9-1-2014 07:25 PM

CHING 好眼利:shiny:

但還改了斗逢位置:^
gazza1211 發表於 9-1-2014 07:25 PM

基友~~~好眼力~~~{:1_220:}

CHING 你櫃中隻玩具反斗城版,真三一 係邊到入??
CHING 你櫃中隻玩具反斗城版,真三一 係邊到入??
Killthecat 發表於 9-1-2014 09:00 PM

哇!你咁有研究!!我這個是從小時候闊別玩具十幾年,到2000年,出來工作后才第一只自己掏錢包買的合金。沒記錯,不是在反狗城買的,我是在淘大買的。那個版本跟那個版本我都搞不清,我就喜歡這款統一的紅色,但就不喜歡那對翼,我喜歡W-Wing多一點。
哇!你咁有研究!!我這個是從小時候闊別玩具十幾年,到2000年,出來工作后才第一只自己掏錢包買 ...
gazza1211 發表於 9-1-2014 10:02 PM

這隻好野來的:71:,原來係香港都買到,我以為只限日本反斗城, 唔只紅色我記得是唯一一隻係銀底,

而我都係喜歡W-Wing,所以再入W-Wing, 你櫃中寶物好多,我個人覺得到現在出得最原味的天元你都有,不過缺點只係輕,上色,邊位做得好利!!!:love:
換咗條圍巾真係好好多啵,原先嗰條既限制咗成個頭既活動範圍,又遮咗大半塊面,可惜我無新世紀既黑三一:42:。。。。。。
換咗條圍巾真係好好多啵,原先嗰條既限制咗成個頭既活動範圍,又遮咗大半塊面,可 ...
加爾貓 發表於 10-1-2014 01:18 PM

原裝㚒D
換咗條圍巾真係好好多啵,原先嗰條既限制咗成個頭既活動範圍,又遮咗大半塊面,可 ...
加爾貓 發表於 10-1-2014 01:18 PM

新世紀條圍巾似原著,
因黑三一條圍巾係代表流龍馬穿個條,
同樣都係一大塊,有幾條無風都會吹起的布:x
新世紀條圍巾似原著,
因黑三一條圍巾係代表流龍馬穿個條,
同樣都係一大塊,有幾條無風都會吹起的布 ...
Killthecat 發表於 10-1-2014 06:10 PM

哈哈,龍馬的神奇圍巾:p。。。。。。
其實我覺得呢劈圍巾最好既係唔會遮咗大半塊面,個面相造得咁好無理由遮住咁嘥架嘛。。。。。。
原裝㚒D
lukyuet 發表於 10-1-2014 05:13 PM

原裝千值練,太細件,
而且我改件斗逢在甲後,用原裝會好怪的!有D似頸巾,唔似圍巾.....