Toysdaily 玩具日報

查看: 4394|回復: 22

[詢問] Sideshow網購一問

請問有冇ching係sideshow訂過嘢,佢地d包裝OK嗎?會唔會寄到達嚟有損壞架?另外大概要等幾耐先會收到呀?唔該
個人訂過HOTTOYS野, 只係用原裝運輸盒, 要睇POST OFFICE是否真的HANDLE WITH CARE 了...
一層氣泡紙加一個紙皮盒,sideshow用fedex寄door to door
照上面兩位ching所講,都有d危危地喎!
我都試過,但唔得!好似香港地區唔得呀!{:1_215:}
今朝見已過數,想請問約幾時會送過嚟
同埋到前會否打過電話比我先?
thx
點可以!?我做唔到!!
係唔係用電話買唔到??
係唔係用電話買唔到??
一般來說, 在SS買野是無問題的 (HT figure除外), 不過頭3次佢會要求你先去銀行過數, 佢confirm收到錢先會proceed, 之後先可以用credit card.

包裝方面無咩特別, 都係一般的啡色箱一個, 真係好睇郵差叔叔果日心情好唔好. 不過佢d packing內有發泡膠, 照計都唔會整爛入面件野的. (如果用statue計)
回復 6# LeO涼介

過數之後就等sideshow發貨,如果係hot item多人訂,越早訂越快發貨,sideshow會email通知件貨嘅tracking number,就可以睇到大約幾時到
我見佢用信用卡可以分幾期 payment, 有冇大大試過 ?
係咪要過哂幾期 payment 先會出貨 ? thanks.

回復 12# 將莖牽

分期的話會直到最後一期payment繳完先會發貨,而且如果要cancel item要俾extra charge
sideshow岩岩send左份International Credit Card Identification Form 填好email去邊?
同佢收到會唔會有email回覆?唔該..
系咪每個人都要填International Credit Card Identification Form