Toysdaily 玩具日報

查看: 5782|回復: 15

[玩具報告] KAMEN RIDER ZX @ SHF

SHF昭和十人最後一員, ZX!
不過, 我唔明禁多人都話呢只出得差~ 好差咩? 我又唔覺, 最多系對眼唔夠SHARP, 其他我都比較滿意.
頭部因為對眼失色不少, 的確, 但個BODY好靚, 做返出戲入面的粗糙質感, 這是我最喜歡的部份.
但同時因為胸甲沒有可動關節, 而且厚大, 所以雙臂的向前角度會有限制.這要扣分~
圍巾只有一條, 什麼狀態下都系呢件了, 手型勁多, 多到玩唔晒, 我玩來玩去都系那幾只就夠.
配件方面有腰部的虛像投影裝置, 飛索, 手臂可拆的十字手裏劍, 腳部可拆的沖擊集中爆彈, 而大家喜歡的SIC版忍刀是自然沒有的, 所以在REVIEW最後我借用了忍風戰隊那把~

最後當然是我之前已經放圖的榮光10人和11人畢業相,唔理你中意與否,為了齊人,你鬧住都系要買,而且呢款真系出得唔差~

最後一張:71:support
最後一張d pose真係正到暈 !
我覺得係上油差, d銀色位全部都好似厚薄不一咁,
似細個用油筆, 番手油模型咁...
背, pat pat 果2個圈大剎風景

最後一張真係堅正~!!!!
呢隻昭和系列最差!眼唔靚 頭易甩
銀色差 腳鬆 條錬長到唔知點
我隻隻shf都有入 呢隻必入十大差之一:blame:
但樓主影得好要支持下
做返出戲入面的粗糙質感, 這是我最喜歡的部份.
師兄影到zx型、英、師、靚、正,支持
shf ,我冇玩開,但係最後一張巧靚....:71:
最後一張.............wa!!!!!!!!!!!!!!
zx隻銀色係十人中可以話係特色,但我較喜歡佢用返super one隻銀色會夾d , 外型都幾滿意,係qc真係差,有d差得幾離譜,我都好耐先起到手,還有隻zx影得好靚!
問題就係太粗糙囉.
分件又馬虎.
ching 影的ZX 和 11人 都好靚 :71:

其實ZX外形OK的
可動少我都無所謂
不過我未見過ZX的商品用這隻銀色, 真係好想重新噴過, 但唔識拆件.

對我來說最接受不了是qc真係差到離晒大譜:time:
wa.... very nice photos... i love ZX, but i don't have skills to take such nice pictures

really really thank you for sharing!!!
素體本身係唔錯嘅, 睇樓主你啲相擺咁多有型姿勢可證。
弊在 QC (指行貨) 真係好差, 可能係小弟唔好彩, 要揀足七、八盒先揀到盒滿意嘅 (其實講到尾算係小弟好彩, 難得店主唔怕煩肯畀我慢慢揀)。大家話出得差可能都係呢個意思。
頭像被屏蔽
多謝師兄分享靚相!:71: :71: :71: