Toysdaily 玩具日報

查看: 9062|回復: 22

[玩具報告] 來襲!!, 仮面ライダー鎧武 - 西瓜武裝

我見有版友可能未睇過呢套拉打,咁我就順手影埋其他既水果啦~~

多謝收看:35:
好耐無睇RIDER鳥?最新一套RIDER?
回復 2# 矢吹丈

看來大大真的沒看很久,這就是現在日本正播的最新「水果」RIDER,主角叫鎧武,是用有關水果的鎖頭來變身的,不同水果鎖頭就不同裝甲,最初主角係用橙的,而呢個「西瓜」係暫時(直到我睇到既第9集)最大既一個,身邊紫色既係主角既隊友龍玄,係提子味~(HEHE~)有點中國風格~
暫時見過/知道有以下味道既鎖頭︰
橙、蕉、提子、草莓、菠蘿、杧果、日本蜜瓜、西瓜、堅果、榴槤、奇異果、檸檬、車厘子、桃…
係重有兩個RIDER唔記得係乜…
so funny.....................
留一留位先, 明天再POST埋其他相。
shunne110 發表於 7-1-2014 02:13 AM

這個是新出的嗎? 呢 SET 另外仲有咩款?
回復 1# shunne110

哩set我都忍唔住買左
好耐無買rider野
見哩次果實鎧甲好得意
包裝盒又精美就入左一set:^

未入新既西瓜系列
the melon look really nice

我都好想入呢set....

打去零食問....
佢話西瓜一box得一盒....
只剩蜜瓜人&櫻花車

頭先即刻落零食買左一 SET (佢話要 一 SET 賣), 見佢一箱有 8 隻,  4 西瓜 + 3 電單車 + 1 哈密瓜~
但佢一 SET 得 3 隻~ 哈密瓜 唔知會唔會好少貨~
睇日本報告要變人形要齊西瓜,電單車(兩把刀在內),及鎧武(因為不是變而是逐件甲幫佢著上身)
頭先即刻落零食買左一 SET (佢話要 一 SET 賣), 見佢一箱有 8 隻,  4 西瓜 + 3 電單車 + 1 哈密瓜~
但佢一 ...
guy_spider 發表於 7-1-2014 01:46 PM

我就唔信幫佢買1set佢唔俾我買單買多盒西瓜
聽日去試下:*
聽日去試下
hazeshadow 發表於 7-1-2014 07:25 PM

唔出奇GA,零食收埋D熱門款比熟客得D冷門款放出來
唔出奇GA,零食收埋D熱門款比熟客得D冷門款放出來
yugi 發表於 7-1-2014 07:33 PM

頭先食完飯落左零食物語睇
有3盒單車+3盒西瓜
聽朝佢一開門我就狗衝入去買走2盒西瓜同1盒單車:*
聽日去試下
hazeshadow 發表於 7-1-2014 07:25 PM

西瓜 同 電單車 可以 單買, 但如果要買 哈密瓜 就要 1 set 買~
終於都搞掂啦, 去相~~~