Toysdaily 玩具日報

查看: 6013|回復: 10

[分享討論] 虐貓兩男重囚16月!!!

佢地尐屋企人都好X搞笑姐,話個官重判十六個月係不公不義,咁囉如果想唔坐一係試下比大笨象當波踼親身感受下隻貓當時嘅感受,十六個月扣埋尐假都係十個月多尐,益X咗你地啦,廢人!養你尼尐廢人嘅錢我都有份比㗎,重有呢度大把人有份比㗎,嘥X晒大家尐錢養呢尐廢人!

http://hk.news.yahoo.com/%E8%99%90%E8%B2%93%E5%85%A9%E7%94%B7%E9%87%8D%E5%9B%9A16%E6%9C%88-225010882.html

男被告楊翹宇(前)及蘇柏林(後)同被重判入獄十六個月。

Miu Miu遭各被告當波踢後身負重傷,口吐鮮血。

愛護動物協會當日在天池樓梯間找到身受重傷的「Miu Miu」。
不公義說得沒錯!
因為應判16年
呢D PK放番出黎可能更加仇視D動物……到時可能變本加厲

政府又唔肯成立動物警察……..:53:
回復 2# 特級豉油

Good point! :71::71::71:

回復 3# O_biscuit

其實動物警察唔係主因,原因係香港對動物法例係沿用差唔多九十年前大英法例,所以就算有動物警察而例又唔改好多案件都好難告得入,打個比喻,如果殺人放火唔係犯法,就算有警察都愛莫能助!

之前俾D PK斬左腳既麗麗重穫新生……感激……:$

http://thehousenews.com/society/麗麗獲新生有片睇/#.Us0vBAXKfCU.facebook

要copy & paste 成條link先睇到……..:(

回復 6# O_biscuit

小弟都知麗麗的事,不過只係覺得麗麗好似有被人利用過份宣傳,但係點都好啦,最後有個有心人帶距回家。其實麗麗只係冰山一角的案例,以下係小弟最近暫養之後領養的貓貓,不過距無上報紙上電視姐。http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=217066&extra=&page=1
兩個人渣!真系該判16年

就照韓吉說的去辦吧!:78:
回復 8# jy02577991

師兄所言什是!!!
回復 9# e夫人

哈哈哈哈!:x:x:x