Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [HGUC] 1/144 - Gundam F91 Harrison Madin Custom (高達F91)

本來還在考慮入不入原來的F91
但估計會RG出,及藍色機偷跑就入了這台
看過白色機的報告已知有心理準備是貼子地獄
貼後完還有很多地方缺色...

這應該是年末最後的組裝吧
如有傷眼地方請見諒 m(_ _)m

素組:

本體:

天線小幅度銳化過

配件
盾X1, 光槍X1, 光束火箭炮X1, 握槍手X2,  拳頭X2, 光劍X2 散熱片X4, 槍托及殘影後的臉

裝上槍托能掛上光束火箭炮

VSBR能上下動及伸展

胸甲能上拉展開
手臂散熱片是替換式

腳部的三片推進器能打開

這次最大改變上手腕的球型關節在肩甲上

上抬手腕就看到差別了

高度

ACTION POSE:

ALL Gundam Project 的4台

更多的圖片在原帖:
gundambaka.blogspot.hk/2013/12/gunpla-hguc-1144-f91-gundam-f91_29.html

素組過程:
gundambaka.blogspot.hk/2013/12/gunpla-hguc-1144-f91-gundam-f91.html
師兄似乎會全制霸HG主角機.:38:
原來素組係咁...補黃色都補死人....
the HG is this year is great.:71:
原來V高達重高過F91, 設定上唔係矮D咩
原來V高達重高過F91, 設定上唔係矮D咩
ledmirage3100 發表於 2013-12-30 17:55

我都認為設定上唔係V矮D咩?
原本接受左隻V象腳, 睇完大大張相同美腿皇F91合照後. 又接受唔翻....{:1_229:}
回復 2# Gundam6j
自細對高達中毒已深~大部份作品都鐘意
所以都想收集全系列主要/有特色機:)

回復 4# ygat2005
自從All Gundam Project公佈後,對我依類144控係好好既消息
希望敵役非高達都有份一個月一隻就好:56:

回復 5# ledmirage3100
回復 6# bigtomm
睇番V高達同F91說明書寫2部機高度都係15.2m
不過出V個時都有人討論過佢對腳過長,可能係設計問題吧{:1_201:}

回復 7# thunder04
可能係F91對腳太窈窕顥得佢對腳粗左少少左
其實V高達對腳唔粗架~鐘意就入手啦師兄:71:
回復 1# ice-yan

Nice sharing, thanks