Toysdaily 玩具日報

查看: 9860|回復: 15

有個奇想, 餘遇著這情況, 個別熱炒既人偶會否大跌價?

如  ironman, Whiplash, 雷神, hawkeye 等真人被荷里活傳媒揭發吸食可卡因, 有戀童癖, 瞞住老婆召妓, 噪狂打 fans 等, 大家會否再買佢地所扮演套戲既 figure?
放心,我從來都唔係欣賞某演員為人先去買佢地嘅figure,
好多西人明星真人連見都未見過,甚至乎如老超人、Joker演員已經過身都照買,
演員被揭發吸毒酗酒打老婆召妓濫交燥狂都好,對買figure嘅我們又有咩所謂﹖
反而諗下如果 ironman, 雷神, hawkeye 個演員因為以上原因冇得拍下集而轉人做,
咁已出仲係舊演員嘅figure會唔會反而有潛力大炒。
回復 1# eb1815

Ironman 位演員咪早年吸過毒, 介了幾年毒後無人再請佢拍片, 迫住拍左一堆TV C9劇, 梅左十幾年先憑ironman番生.
根夲冇幾多荷理活明星無吸毒{:1_214:}
頭像被屏蔽
明星個人嗜好同我鐘意既電影角色無掛勾…我買figure係買佢角色造型而非本人:45:
如果有不良嗜好唔買既話,黎緊既rodman 同 Iverson 都有師兄所提出既問題,Iverson 仲用槍指住老婆添,不過個人只欣賞佢地係球場既表現,私生活只要唔係強姦
再打個比喻, 如遲d美國隊長黎香港宣傳 winter soldier 時, 俾記者聽到佢鬧香港 fans 係 "chinese pig", 大家會否仍買黎緊會出既新美國隊長 figure?
我純粹睇電腦角色, 不過我都係只玩predator, 所以冇現實中人品問題~~~~hahahahha
再打個比喻, 如遲d美國隊長黎香港宣傳 winter soldier 時, 俾記者聽到佢鬧香港 fans 係 "chinese pig", 大家 ...
eb1815 發表於 30-12-2013 03:40 PM

咁我又打多個比喻, 如果到時有 Chinese Pig 事件, 但 HT 開價只係兩魚, 大家會否仍買黎緊會出既新美國隊長 figure?
咁我又打多個比喻, 如果到時有 Chinese Pig 事件, 但 HT 開價只係兩魚, 大家會否仍買黎緊會出既新美國隊 ...
audiokids 發表於 30-12-2013 04:37 PM

咁我會連入四隻,一隻真玩、一隻等爛件盾甩電鍍有士啤、一隻擺、一隻儲…:34:

傳聞某位演活Black Widow既荷里活性感女明星,是x娃一名tim...{:1_203:}
你會唔會因為咁既傳聞唔買?
傳聞某位演活Black Widow既荷里活性感女明星,是x娃一名tim...
你會唔會因為咁既傳聞唔買?
tony2013 發表於 30-12-2013 05:14 PM

立即加分買多幾隻用來玩 .... hehehehe  :p
怕HT出set再版多D囉:58:
回復 1# eb1815

Ching係唔係明X社既朋友
    :34: