Toysdaily 玩具日報

查看: 9891|回復: 14

[玩具攝影] RAH明日香加件運動服再帶帽版 ~ !

如看不圖請自行在webpage減去「www.」
或直接按這link: http://toysdaily.com/discuz/thread-218764-1-1.html
謝謝

日本WF2013(夏)會場限定100個,網售300個的超限定EVA新劇場版Q明日香運動服版。
說穿了只是多一件運動服和一頂貓耳鴨咀帽,但感覺就是不一樣  ~ !(唔係咁講就會覺得比人坤咗 . . .)

基本全身都係上一隻的包膠戰鬥服和單眼頭雕。
運動服和帽也不能拿下,可玩度是減低了不少的。
至少拉低少少拉鍊的誘惑動作什麼的已做不到了 . . .

運動服很像真(應該是同種物料縮細版吧?),但眼罩帶印刷不是連到後腦,這點有少少缺失吧 ~

這個香香無論怎看表情也是很落寞的 . . .

這造形最好的地方就是不用大動作就有模特兒嘅感覺 ~ (是吧 . . . T^T)

髮鞭這樣撬起已是最盡的了 . . .
這張相已是盡量拍到最自然感。
由於我這隻手臂回彈很大 (有玩包膠12"的就知是什麼回事),  所以這動作已不易擺了 . . .

這張其實是手臂回彈了 . .. 但很帶感所以留下了 ~
還看到帽子雖是膠,但廠方已盡量模仿真皮。
當然,還是一眼就知道是膠嘛 . . . (廢話)

由於是超限定,價錢是真心的貴 . . .
值不值得真係見仁見智 . ..
不斷標榜「國內限定400」,那「國外」有幾多可能M廠自己都唔知 . ..
總之幾年後如果見到有M記特價RAH list上有這運動服香香的話,我會不斷咒M廠 ~ !

謝謝觀看 ~ ! :78:
:^:D:){:1_223:}
死哂圖?

當前長度: 7 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
有香姐溫柔的feeling......同Q 入面感覺不同,但影得靚
會買M記就是個"愛"...會買H記就是"跟風"...看別人有自己不跟好像會追高吃虧...不過現在對H記已經沒有passion...覺得再出就是那些人物...大貨QC就是這樣...不會更好了......{:1_203:}
死哂圖?

當前長度: 7 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
KaneMa 發表於 24-12-2013 15:42

如看不圖請自行在webpage減去「www.」
或直接按這link: http://toysdaily.com/discuz/thread-218764-1-1.html
謝謝
有香姐溫柔的feeling......同Q 入面感覺不同,但影得靚
nela 發表於 24-12-2013 22:09

雖然我係香香粉,但係 . . . 3套電影版我都未睇 . . .
最搞笑係頭2套買咗DVD都無開過 . . .
所以根本唔知唔知風格有無唔同到。
謝謝支持 ~ :)
會買M記就是個"愛"...會買H記就是"跟風"...看別人有自己不跟好像會追高吃虧...不過現在對H記已經沒有passio ...
iWatch 發表於 25-12-2013 16:43

其實我好憎M記,QC真係成日舐嘢。
但係佢手頭好多版權,真係無佢符 . . . 同你講嘅一樣,因為「愛」 . . .
HT嘛 ~ 應該真係去到樽頸位了,差嘅無改進過,好嘅亦漸漸變差。
唯一就係做大咗,搶到D特別角色版權。
我買HT唔多,唔會跟風,只買自己喜歡的,亦不會排隊買嚟炒貨。
有時間排隊我不如做下freelance好過。
宜家都唔知去邊度有得買返了:69:
回復 8# Kuuga_iwsp

我因為M記SABER QC 問題,所以買左無_放左。
回復 7# Kuuga_iwsp

我係睇TV版大的FANS。對電影版有點失望{:1_206:}
回復 7# Kuuga_iwsp

我係睇TV版大的FANS。覺得電影版實在有點兒失望。:67:
宜家都唔知去邊度有得買返了
jaja.henry 發表於 21-1-2014 09:17

咁又真係唔見街有得買 ~
試下等一排,M記好鍾意將D倉底嘢翻推出市面。
唔好以為無好嘢,好似13年M記掉貨竟然有受注嘅黑金古迦 ~ !!
受注嘅點解會有倉底貨?
呢個都係我憎M記嘅其中一點 . . .
回復  Kuuga_iwsp

我因為M記SABER QC 問題,所以買左無_放左。
jaja.henry 發表於 21-1-2014 09:23

M記QC出名多問題 . . .
因為M記所以出現「驗屍官」現像。
就算你買嘅時候OK,  好多時過一、兩年就出事 . ..
就基本嘅爆膠、斷關節就成日發生啦 ~
係我記憶最大件事嘅係悟空爆胸同埋影月溶膠事件 . . . (好在兩件我都有而又無事 . .. )
回復  Kuuga_iwsp

我係睇TV版大的FANS。對電影版有點失望
jaja.henry 發表於 21-1-2014 09:30

我其實對個故事麻麻地 . ..
我只係愛明日香一個 . . .
知道電影版會整盲佢一隻眼所以無睇到了 . . .