Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] My Robocop Collection 2014

回復  mushroom

到時去信和睇吓有冇
C.N 發表於 31-1-2014 12:08 PM

起碼一年賣唔出至會有。。。。。。。。。
回復  mushroom
C.N 發表於 31-12-2013 07:24 PM

剛在厔附近買了 $ @@(
正如 KERORO 講  佢係咁出唔同版本 我地係咁買
(KERORO有一集內容 有冇師兄記得第㡬集)
比樓主你毒到,手痕又走去E睇下,居然比我搵到一盒全新呢次唔忍喇,終於高追返嚟。

但係 ...
ice-mocha 發表於 21-1-2014 09:02 PM

係喎
唔同版本??

八卦下高追要㡬多??
回復 46# mushroom

當年原裝進口3區DVD都係哩個封面。有儲開嘅朋友真係幸運。
回復 47# 積古斯

其實到最後翻炒得最多嘅都係第一集。最初原版DVD,之後CC版,然後20周年版。初版BD,到上年出第一隻鐵盒BD,岩岩又出一隻4K修復版鐵盒。我唸遲吓CC會出返一隻BD,當年走寶了。

回復  積古斯

其實到最後翻炒得最多嘅都係第一集。最初原版DVD,之後CC版,然後20周年版。 ...
C.N 發表於 1-2-2014 11:56 AM

CC版是甚麼?

回復 51# mushroom

CC即係Criterion Collection。專門挑選一啲當代傑出,具有藝術價值及影響力嘅非凡作品出DVD/BD。即係好似希治閣,黑澤明,黃家衛哩類大師之作。通常CC出得嘅電影都會針對導演嘅意願去執畫面。影碟亦會收錄好多電影花絮及珍貴資料。係電影人及電影迷嘅最愛。DVD時代CC出過一次RoboCop,哩家已經絕版了。但難保之後唔會返BD。

有冇師兄知道邊度鐵盒版仲有貨呀,我揾左好多碟舖都冇..... T________T
幫幫手thanks so much!!!
有冇師兄知道邊度鐵盒版仲有貨呀,我揾左好多碟舖都冇..... T________T
幫幫手thanks so much!!!
xxsss 發表於 3-2-2014 01:17 PM

睇下 香港唱片 有無?
師兄好有愛~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`{:1_226:}