Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] figma 098 - 牧瀬紅莉栖

今次隻figma係再販,
第1次出果陣未睇 <<steins;gate>> 唔識, 冇買到
到認識之後想買返, 已經搵唔到
今次再販, 絕對係做得好 !

今次隻助手同白衣版一樣有3個表情
有交叉手
有攜帶電話, 有枝汽水, 未來道具6號機“熒光棒·saber”

黏土人比較可愛 (笑)

枝汽水做得好仔細

打電話比 敖嘉年 (&#12362;&#12363;&#12409; &#12426;) 先

figma 098 牧&#28716;紅莉栖
整體黎講做得唔錯,
要有&#22021;配件都整晒比你,
唯一我覺得唔好&#22021;就係冇直視&#22021;眼
不過以再販&#22021;價錢黎講, 絕對買得過,
遲下睇下 敖嘉年 幾錢, 再決定買唔買

後記 :
其實除左ht 同某d限量版玩具, 我平時係唔會走去訂
但係因為今次真係好鐘意隻助手, 好驚買唔到, 而見個訂價又幾平, 所以走鬼左去訂
結果呢, 盒玩具16日出苛, 香港普遍17, 18號就已經有現貨,
而我果隻要到20號先有得拎
我知, 只係差幾日姐, 但係我真係好冇耐性, 等多1日都唔想
睇黎我係唔適合訂玩具
{:1_198:}
與其他助手合照

交換鞋著,
宜家覺得, 如果白衣ver. 可以比多對黑色boot 就好

仲差 應援ver. &#22021;黏土人未買

El Psy Congroo

後記2:
一直以黎影相都係用一枝閃光燈黎影, 而且冇飛燈
所以無論枝燈打去邊都一定有影
好想買返兩枝&#26545;燈黎影呀, 不過冇位擺.....
:(

figma 195 - 牧&#28716;紅莉栖 白衣ver.
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-218329-1-1.html

Nendoroid No.130 牧&#28716;紅莉栖
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-208392-1-1.html

題外話,
有冇人覺得 牧&#28716;紅莉栖 個名好難發音
:(
兩隻都好靚~
但係兩隻既表情同頭髮唔可以互換就失望左d;
如果有直視表情就好喇, 依家兩隻一齊display都係斜望, 怪怪地咁;
好明顯boot係比拖鞋好好多XD
鳳凰院兇真買又好似唔抵, 但係唔買又好似差咁d野= =

回復 3# leungpak

斜視真係好怪 {:1_201:}
加少少blue tap 應該可以做到互換表情 (?)

今日見到 岡部 倫太郎 , 冇乜衝動買

觀察一排先考慮