Toysdaily 玩具日報

查看: 8364|回復: 20

[玩具報告] Robocop 2014 Version 1.0 開盒報告

Robocop 2014 Version 1.0 開盒報告

昨日見到有其他大大報料話TRU已返貨, 由於已放工, 打電話叫老婆去幫我睇下有無啦, 好彩仲有最後一隻. 入手成功.

睇個包裝都算幾吸引.

卡背列出幾款會發售貨品. 有3.75”, 6”及遙控. 以及有少量講解Alex Murphy如何變成Robocop.

今次入手Version 1.0, 因為可以接著舊版, 同埋自己覺得全黑有D怪.

面相方面, 人面露出部份做得唔係好細緻, 個嘴型做唔到出黎.

背面及側面, 不過不失.

擺返個騎呢pose俾大家睇下活動能力.

You are under arrest. (居然挑戰Darth Vader)

[img]http://i282.photobucket.com/albums/kk268/seabiscuit_gogogo/Robocop%202014/Robocop109_zps862a2a43.jpg[img]
放埋去Star Wars Black Series 3.75” Darth Vader 比較下, 高度都算合比例. 不過以一個穿著裝甲既機械人比, 就瘦削D.

論價錢, 呢2隻都係差不多價錢. 不過問心講, 我覺得呢隻Robocop 2014 Version 1.0唔值1魚.

原本想入6” Robocop 2014 Version 1.0, 不過見唔到, 等下先.
支持師兄極速玩評 :71:
我都覺得1.0靚啲 :34:
Firewalker27兄好快手:)
我昨天到沙田斗斗都未見到有......:sad:
其實現在的3.75~4寸都沒有邊隻出得令大家滿意~~~
一來廠方越出越hea,二來大家常用來與6寸比.....
不過作為3.75死忠,低可動差面相已有心理準備,做得好當中獎la:DD
而且今次是鐵甲威龍,一定會入的
唉, 提唔起興趣................
回復 2# Assassin
全黑太寡啦, 超音戰士咩!
回復 3# 大ken
多謝大ken兄支持.
我老婆在中環TRU入手, 可惜1.0已是最後1隻.
之前在TOYARK.COM, 見6" 1.0, 好似都幾吸引, 我諗我要親眼見到實物先決定, 因為今個月駛爆左. 晏D你會知點解, 我會出另一個美玩Report.

ref: http://news.toyark.com/2013/12/0 ... -photo-shoot-109415
回復 4# denniskwong
我影完相後都覺得呢隻野真係無入無損失.
回復  denniskwong
我影完相後都覺得呢隻野真係無入無損失.
Firewalker27 發表於 19-12-2013 12:36 PM

本身我已經唔太接受佢既新造型...
可能睇完電影會好d既

恭喜入到。

聽說很難買到。

我已經對3.75"失望了,谂緊robocop入3.75"定6"好。

况且,此玩具欠系列感,冇奸角、配角。以往魔盗王、創戰紀、哈比人、startrek等等都不會如此。
恭喜入到。

聽說很難買到。

我已經對3.75"失望了,谂緊robocop入3.75"定6"好。

况且 ...
無明: 發表於 19-12-2013 05:16 PM
入6 吋吧……………………………………
入6 吋吧……………………………………
mushroom 發表於 19-12-2013 11:11 PM
why?

如果6吋表現好,我會入。。

如差了,入3.75"罷就。
回復 11# 無明:

兩者都差呢... ?:44:
why?

如果6吋表現好,我會入。。

如差了,入3.75"罷就。
無明: 發表於 20-12-2013 08:23 AM

我睇圖, 6吋的表面似金屬好多。
回復 13# mushroom

6吋1.0真係唔錯
http://www.mwctoys.com/REVIEW_120213a.htm
回復 14# Assassin
左手把槍調轉左.