Toysdaily 玩具日報

[詢問] 請問1/12 Aoshima電單車完成品大概乜size

如題:64:

係咪上網睇番真電單車有幾大除番12就係佢嘅大細?
定係細番少少?
謝謝指點迷津
? ?  咪即係 1:12 囉 ~
即係同figma差唔多啱用嘅size ~
回復 2# Kuuga_iwsp

謝謝。。。

大大~早前我都砌左幾部1/12既電單車, 不過係孖星既,
雖然冇用尺度, 不過用keyboard大約可睇到尺寸.可作參考.
http://toysdaily.com/discuz/view ... 26amp%3Btypeid%3D51

http://toysdaily.com/discuz/view ... 26amp%3Btypeid%3D51

回復 4# mf_c2000

非常感謝大大:64:

有相睇有多啲概念可以因下size
因為真係冇玩開電單車模型完全門外
見Revoltech雷電個面罩樣似足電單車頭盔塊visor所以突然想整架電單車佢嘆下{:1_209:}
跟住仲見Revoltech QB隻 Alice套衫又非常電單車族(雖然係Harley派多啲)
換個骷髏兵頭仲可以女版Ghost Rider{:1_214:}

大大嘅電單車真係整得㚥靚:D
第二同第三條link犬其係型(我係唔識電單車的)好羨慕!
我都想整架不過見到屋企未砌嘅MG。。。
所以都係買成品多
回復 5# 龍星丸

我發覺我D戇居, 有架砌緊, 唔直接度. 車身全長約18CM左右.

其實我都係近呢兩三個月先開始砌,
砌得高達多, 玩下其他.
而且我又有玩FIGMA同SHF.
電單車比例就最FIT.
我都有諗過買成品, 但一係手工差, 一係好鬼貴.
砌模型係辛苦D, 但砌完好有满足感.
不過模型放落FIGMA到玩就要小心D.
聽一D師兄講好易爛. 但我驚移色多D.
所以架架都會噴光油隔隔先
回復 7# 冬暖夏涼小恐龍

請問大大邊到仲有得買.
綿羊仔真係買少見少