Toysdaily 玩具日報

查看: 7488|回復: 12

[改造交流] PG Strike Freedom 斷翼 PART2

續主翼接合位斷後,第二易斷位都斷了........(圖網上找的)

可以怎救???:sad:

隻SF接合位真是很易斷,腰,天線等都斷了:*

再買一隻新係最好的方法
再買一隻新係最好的方法
kachun1122 發表於 19-12-2013 08:26 AM

先天設計問題你買幾多隻斷幾多隻
回復 1# bbdaishogun

試過,結論是『冇得救』。
咁斷法, 又真係好難攪, 你蚊番出來再用AA, 都係頂得一時, 個位太FIT, 根本好難加筆地.

或者你黏好之後, 用支架頂頂佢, 唔係好快又斷過.:71:
續主翼接合位斷後,第二易斷位都斷了........(圖網上找的)
可以怎救???隻SF接合位真是很易斷,腰,天線等 ...
bbdaishogun 發表於 18-12-2013 10:44 PM

我睇唔到圖..............

上淘X買盒老翻用啦,約四魚一盒,第一易斷位重係用鐵鑄,補件一流:57:

哩隻屎色係Bandai模擬中最易"碎"的膠質

一見到用哩隻成色的膠已經扣50分

幾年前仲試過一次滲線都搞到爆膠, 怕怕
先天設計問題你買幾多隻斷幾多隻
yugi 發表於 19-12-2013 12:45 PM

yes, x2
嚟個問題喺MG 早已係咁…
無諗過完全無解決就照出PG 啫…
其實之前已斷了一塊,用了混合畢地補,現在成支斷.....有乜辦法呀....:sad:
上淘X買盒老翻用啦,約四魚一盒,第一易斷位重係用鐵鑄,補件一流
玩具人傀儡 發表於 19-12-2013 03:38 PM

睇完真係無奈........

竟要老翻救正版,仲要老翻週到過正版,「支持正版」真係要從新理解定義.......:67:
回復 12# 特級豉油

幾年前我既第一易斷位一野就斷左,要上網搵睇人點救跟住做救返左,但唔可以大動作,如果早幾年有呢隻老翻買就正啦,都係個句,甘大隻翼靠個甘脆同偷膠既位,笨大真係無良同px,收我千八,俾我垃圾:70:都只怪自己太愛呢隻造型:60: