Toysdaily 玩具日報

查看: 8566|回復: 24

[分享討論] [Playarts Kai] 複製之蛇 初生之雷

Playarts Kai,說真的是一個水準相當飄忽的FIGURE品牌。無奈Metal Gear系列的產品很少,其中一個主力就落在PAK身上。關節問題 / 絕版斷市 / 比例不一,我們忍氣吞聲的走到現在。終於SONS OF BIG BOSS齊集了。
(我不擅長影大size的figure,淨係齋企已經塞爆影棚,要靚相就要拜託其他師兄了)

大家最關心的比例,我相信大致正確。(Liquid比Solidus還要高,我找不到Solidus當初的設定,但以老化了的角色來推斷又算合理)
Raiden貫徹MGS2初出戰時娘娘腔的俏臉,稍為低頭的角度還是不錯的。Liquid神情帶邪氣,沒什麼配件能玩,最值錢就是手上的霸氣RPG。(但放在我狹小的展示櫃完全是悲劇)
關節尚可,真的要時間見真章,只能萬事小心吧。

對遊戲的情意結已經大意義過figure本身質素,所以無法去計性價比了。
MGS是對80後其中一個最經典的遊戲系列,起碼我是意無反顧的雙入。
我自己最鍾意呢個game series.....Raiden同liquid都五魚樓下,都幾抵!
支持靚相GOOD POST:71:
我自己最鍾意呢個game series.....Raiden同liquid都五魚樓下,都幾抵!
numan123 發表於 14-12-2013 04:57 PM

呢條line總算無比佢做衰,唯一錯失係MSR版Raiden同PW Big Boss的比例特別唔同
edmond兄又身先士卒 {:1_197:}
edmond兄又身先士卒
Assassin 發表於 14-12-2013 10:16 PM

無計,MGS我真係無得走:45:
ching, liquid snake 出左?
我鍾意隻game,  唔鍾意PA改。
但Ching相好靚,支持 ~ !
好似PAK啲product相呢:love:
ching, liquid snake 出左?
jo2joe 發表於 15-12-2013 01:00 AM

兩日前信和有,而家唔知{:1_227:}
好似PAK啲product相呢
龍星丸 發表於 15-12-2013 08:58 AM

隻alien有post未呀>{:1_228:}
隻big boss做乜好似俾人釘實咁

for your reference.

Liquid比Solidus還要高?:76:
for your reference.

Liquid比Solidus還要高?
ygat2005 發表於 15-12-2013 12:15 PM

計埋觸手梗係無得輸啦:67:
回復 14# edmondphk

the toy has 觸手, of ocurse need to count it la...