Toysdaily 玩具日報

查看: 8629|回復: 12

[玩具報告] figma 195 - 牧瀬紅莉栖 白衣ver.

牧瀬紅莉栖 又稱 「助手」 源自 Steins;Gate ( 命運石之門 )
原先係xbox嘅一隻game, 後來動畫化, 其後亦都有推出 小說 / 廣播劇 / 漫畫
我自己就冇玩過隻game, 我係睇動畫先識lee個角色

強烈推介大家睇下
雖然頭幾集進展好慢, 而且有D悶
但係捱過左, 一入戲玉就非常緊張刺激

玩具本身有3個表情
交叉手 同 插袋手
配件本極少
(不過其實動畫入邊都好少道具, 最多得部電話)
由於件袍係白色, 頭髮深色, 開盒已經發現頭髮已經色移左去件袍到 {:1_229:}
順帶一提, 件袍係可脫, 不過會見到因為就件袍而出現嘅凹位

宜家好多可動figure, 對眼都唔會直視 (到底點解 ? )
有時就咁企係到會好怪

拖鞋係可脫嘅, 而且我果隻超級鬆, 好易跌出黎

與黏土人合照
p.s. 有冇人知香港邊到有枝裝嘅 Dr. Pepper. 賣 ? (傳聞話枝裝同罐裝味道唔同)
p.s.2. Dr. Pepper. 嘅味道真係難以形容咁特別

過多幾日, 就可以接埋隻普通版助手一齊團聚 :)

「全ては運命石の扉(シュタインズゲート)の選択だ......」
出左?
助手真係要兩隻都入哂,
不過個人就唔太鐘意著拖鞋...
i bought it too:78:
出左?
助手真係要兩隻都入哂,
不過個人就唔太鐘意著拖鞋...
leungpak 發表於 12-12-2013 11:29 PM

拖鞋的用途(pic from Japan site)
回復 2# leungpak

尋日(12號)出的
個人對拖鞋冇乜所謂
係唔太鐘意佢隻色
好似拍戲用果D綠幕顏色 :69:

回復 3# 吉野凜花

你對拖鞋鬆唔鬆 ? 我覺得會好快唔知飛左去邊

回復 4# redfish

果然有創意
我尋日玩果陣都諗唔到 :(
我到而家仲未有意慾睇番套動畫:(
但我玩過隻GAME, 斜視...我估係因為佢經常三七面咁對住個中二病發作O既主角XDDDD
買左喇~之前miss左隻便服版, 所以為免悲劇再次發生, 都係快快手買左先。
拖鞋我隻又唔鬆喎, 有無試過用力壓落去?
今次真係好配件, 比個手提電話黎都好呀, 不過件袍做得幾好, 好有氣勢。
少少PS一幅支持下先XD

回復  leungpak

尋日(12號)出的
個人對拖鞋冇乜所謂
係唔太鐘意佢隻色
好似拍戲用果D綠幕顏色 ...
惡魔貓仔 發表於 13-12-2013 06:10 PM

無乜點鬆,如果真係鬆不妨加粒寶貼係脚底:36:
回復 6# Viper

不過我未必會入男主角比佢望 :p
雖然我好欣賞佢嘅中二病,
亦都好欣賞佢為左兩位女主角所做嘅野

回復 7# leungpak

多謝美圖支持 :64:
可能部電話同汽水便服版有出, 所以唔再比多次你
我都覺得件袍好有氣勢 !
話說出便服版果陣, 我都未識lee套野
到之後識果陣, 已經上到天價
今次一知道再販就走出去訂

回復 8# 吉野凜花

good idea :71:
回復 9# 惡魔貓仔

同你一樣, 之前果隻出時未識, 到想買番已經係無可能...
死啦, 見你咁講, 我無訂到...好驚買唔到添
如果見出左可唔可以提下我?
回復 10# leungpak

12月16日(月)GSC出荷
figma 牧瀬紅莉栖(再販)

唔洗驚, 再販應該唔怕買唔到
我拎到手嘅話會post 出黎分享
回復  leungpak

12月16日(月)GSC出荷
figma 牧瀬紅莉栖(再販)

唔洗驚, 再販應該唔怕 ...
惡魔貓仔 發表於 14-12-2013 07:05 PM

皮膚上有黑點。。。我果隻。正常?
回復 12# jaja.henry

:@
你指白衣ver. 定普通版 ? 係塊面到 ?
有冇相可以睇 ?

我2隻都冇黑點