Toysdaily 玩具日報

查看: 6827|回復: 24

[玩具攝影] 「MG Gundam RX-78 2.0」告別TD,噴槍第一擊相贈TD同好!(頭POST更新)

不滿TD版主不公平刪除本人中立分享,卻保留TIN一圖流真普選洗版POST;現永久抽起有關分享及保留相片使用權。
支持樓主的起心肝{:1_226:}
在下還是用噴罐:o
期待上甲相!

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 11 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
looking forward to seeing the finished model.  add oil.
70後巴打揮手, 啲相影得幾靚喎, 期待上埋啲外甲喇, {:1_221:}

我就自己睇雜誌學 自己試, 不過好認同去上堂, 有系統去學一門知識 , 乜都自己睇網, 啲大學汁笠咩
師兄願落手落腳去學係好事!學無前後,達者為先麻
好多師兄都係無人教誤打誤撞咁「由成功�失敗既經驗學習」,
上模型班就係有人指導,更易掌握要既技術,
所以兩者之間無咩衝突,
個人方面唔認同「買左工具就係專家」既心態,「買智能電話都唔送用家”智能”啦」
加上網絡世家,有岩有唔岩,仲有d係岩d唔岩d既參考,要未學過既去分析?

加油!依d良好嗜好要堅持!
支持!!
咁多隻MG都係2.0最正
TV版風格
期待上甲啊 !!  我都係用噴罐的... 想學噴槍 想左幾年  !!
恭喜師兄學成返來,噴坑無限好{:1_228:}
期待上甲啊 !!  我都係用噴罐的... 想學噴槍 想左幾年  !!
RAY高達 發表於 9-12-2013 01:24 PM

我噴槍,噴罐都有
i still using spray can:34:
請問樓主係邊度上堂?
可否pm介紹一下謝謝!
我素組為主, 遇上心愛既模型就會用噴罐上色, 環境問題冇得用嘖槍...

:help:
多謝樓上咁多位Ching支持鼓勵, 尋晚上左甲, 今晚滲埋少少線, 唔會貼水貼 (盡量簡潔), 消光, 然後會放相上黎.

雖然相比好多TD好多欣賞既ching作品仍然有好大好大距離, 但作為小弟第一噴槍作, 自問在下都幾滿意.

但今次作為第一擊 (噴槍), 可恨亦可能係在下TD最後一擊 (暫別), 因為十二尾小弟將要短暫留學九個月. 實在好唔捨得.

係開始, 同時亦係暫別. 係暫別, 但同時卻希望係另一個更美好既開始.

希望大家留意此post, 我會盡量今晚upload上甲相同大家同好分享. :79:
加油啦 咁就要
總之唔好心急,其他既野,你得既!