Toysdaily 玩具日報

查看: 10095|回復: 42

[玩具報告] 是但影 ~~~ 11月份的基戰玩具分享

非常多玩具出爐的一個月,終於有時間可以開盒玩,結果一玩就8粒鐘。:49: 今次唔分開出POST,一次過

首先是Robot魂聖戰士的FOW,絕對是驚喜,老餅恩物,特別是機倉的構造,一絕!唯一可惜係人仔冇上色。:71:

盒面盒底

前面後面

戰鬥艇可收納於FOW底部,FOW頭部可加上昆霸用的激光槍。

機倉可前上打開,亦可昇開眼部打開。

機倉的後備座位可收納,機倉底可打開直接落戰鬥艇。

加件可讓昆霸企在FOW上,亦附上翔加特別機倉蓋。

打開FOW兕可完全讓昆霸坐上,FOW的導彈可張開翼作發射狀態。

千練值延期作品,飛越巔峰2主角諾諾即Gunbuster7號機。QC上有小小問題,我那只左大腳連腰部的ball joint散開了。:56: Anyway,在可動上仍然出色,感覺上差Riobot系列少少。:(

盒面盒底

前面後面

有3張面包括無表情,怒及笑。護眼罩可除下,笑臉加上招牌女性動作都比較Kawaii。

跳躍,飛踢等都沒有問題,完全再現劇中動作場面。

腳部2則的導彈以拆件方式重現。

高度和以前的產品差不多!

Megahouse的魔動王QC可說是幾件玩具店之中最差,有膠水印,補油,最大問題係右手非常鬆!!:53: Good news is 終於可以出坑!!:34:

盒面盒底

前面後面

變形和以住系列一樣,武器有一把弓和箭。

SR合金的帝皇萬能俠,絕對是誠意之作,合金成份高,可動不錯,胸口用作發射Fire Blaster的標誌可拉高另手臂可動度更高。 :71:

盒面盒底

前面後面(未裝上噴射飛翼)

前面後面(裝上噴射飛翼後)

單腳都可以企到!

雖然只有2把劍,但都可以擺出多個型Poses。

最後同31萬能俠來張合照。

影到成11點幾,最後放棄了GFFMC報喪女妖,因變形非常煩複,只影了前後照,如果不是金色電鍍影響了外觀,絕對是好物希望女妖2號機智出得好一點。:60:

謝謝觀賞!! :64:

FOW 真係有些驚喜:shiny:
雖然無玩開Robot魂,都想入返隻:no:
樓主,我同你命運一樣,昆霸變了色!!!!!!!!
FOW 真係有些驚喜
雖然無玩開Robot魂,都想入返隻
ToysHunter99 發表於 8-12-2013 11:37 AM

係小弟絕對推介~~~~睇官圖完全冇講~~~~結果反而玩得好開心~~~~:handshake:
水水的基地 發表於 8-12-2013 11:38 AM

完來已經變左色~~~~:Q 我又好似覺得同之前買差不多~~~~:(
完來已經變左色~~~~ 我又好似覺得同之前買差不多~~~~
黑色三連敗 發表於 8-12-2013 11:43 AM

本身就是兩種紫色, 官圖都係咁, 冇變過
http://www.tamashii.jp/item/10424/
支持败兄五飞报告!多到玩得不够彻底吧,第日再post咯(^3^)

话说是都想买buster machine 7,旺角那边会有货吗?
FOW 真係有些驚喜
雖然無玩開Robot魂,都想入返隻
ToysHunter99 發表於 8-12-2013 11:37 AM

You must get it!! Highly recommend!
Support for good report!! I like them all-in-one!! :71:
Thanks~~~
many great stuff! :71:
呀公出POST 點都要十扑一下 :71: