Toysdaily 玩具日報

查看: 6158|回復: 21

[玩具攝影] NECA-18" PREDATOR- DUTCH 小執後攝影

由於NECA出人樣FIGURE一向癩野, 因此雖然當初隻7"好正, 都唔敢預訂呢隻18".
到推出後見實物非常可接受, 以此性價比, 對我呢D負擔唔起ENTERBAY T-800 o既,實為很好選擇!!

不過說實話, 好明顯呢隻18"都係7"放大, 所以頭部有dd細左.
眼部塗裝亦稍稍出事(不過比起89' BATMAN 算可接受), 返到屋企立即細執!
沒有重塗, 只加重眼線, 眼窩音影, 好像比較好了! 再加重肌肉陰影, 快手開棚影相同各位分嚮!

18"DUTCH o既關節設計同7"完全一樣. 算係NECA比較佳o既一款. 擺出黎o既pose有動感亦為自然! 難得係非常緊實! 阿諾可以自己企得好穩, 即使係上圖呢d動作都唔需要stand, 讚!

收棚後先發現朦左, 但又唯一影左呢張搾刀, 各位唔好意思~

最後照例奉上改圖一張!
支持, 終於有師兄放1/4 NECA毒 :57:
頭像被屏蔽
剃咗眼眉咁。。。。。。。
not bad at all. :71:
Do u have any photos before you repaint his eyes?
Last 個張正!!!!!!!!!!!
樓主影得很不錯 :71:
但阿諾對眼同面相真係點救都冇用……
Nice shoot:71:.........
回復 6# Daredaddy

你又插{:1_216:}
quite good, thanks for sharing!
回復 8# Assassin

今日見實物,對眼都唔係咁差…
:71:  :71: :71:
nice review!! must support! :71:
回復 10# numan123

確實係唔差,起碼比米高基頓好好多......

依家諗緊點樣可以拆米高基頓個頭出嚟重畫對眼
回復  numan123

確實係唔差,起碼比米高基頓好好多......

依家諗緊點樣可以拆米高基頓個頭 ...
vfaiyuenv 發表於 7-12-2013 11:24 PM

下?我對米高好正wo D眼神
點得好對位
not bad at all.
Do u have any photos before you repaint his eyes?
Macross長谷有洋 發表於 7-12-2013 04:47 AM

Sorry I forgot to take photo of the original eyes.
But I actually not repaint all of it, I just enhance the eyelids and shading.