Toysdaily 玩具日報

查看: 9284|回復: 13

[玩具報告] GUNDAM CONVERGE EX01 KSHATRIYA 剎帝利 玩評報告

開翼,呢個感覺最清爽~

由於YAHOO BLOG已經關閉,小弟移到FACEBOOK繼續撰寫玩具報告,希望大家可以繼續支持,謝謝﹗以下是小弟的FB PAGE:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1437617623133206.1073741841.1433811360180499&type=1:64:

唔知幾時開始玩GUNDAM CONVERGE,但係一玩左之後就停唔到,完全係一種魔力,把你狠狠吸住,當然吸埋你個銀包,你愈遲入坑,個銀包愈傷,建議要入水既,就快D入,如果唔係遲下重痛苦﹗

外盒感覺同其他系列既都唔同,幾好~一睇就知~

背後,就係講換件可以幫隻野換裝變戰損裝,一隻機體兩種
玩法,以食玩而言都幾正~

以單機而言,件既數量非常多﹗

正面,完成,登登~~相當有霸氣﹗以CONVERGE而
言,暫時氣勢無一能敵﹗

唔同角度都影一張先~

背後一影~

四片翼可以全移前~~

支柱有兩個位可以插,插商一點個個就係將翼舉高起來

四片翼移前﹗

飛飛翼,如果手腳郁得幾好~不過如果手腳郁到,上色應該
無咁好~

D翼入面有浮游炮~

係時候去變裝環節,主要更換的有「無浮游炮的翼」、「骨
架翼」、「廢掉的左手」、「廢掉了右腳」、「心口」、「
頭部」。REPAIR有REPAIR的正處~隻腳都做得好好﹗

比較下舊既CONVERGE GUNDAM,明顯較小了~

去整體性報告

玩GUNDAM CONVERGE都一段時間,講真,呢SET野會玩上癮
,因為真係好正﹗有系列性,出得又多又密,真係好好玩~
~

基本上,呢套野,只有讚美,沒有責罵,實在是太好玩,希
望沒有玩的玩家也可以嘗試從此盒蛋玩起~

對於GUNDAM CONVERGE的一點感想

坦白講,由大半年前開始,就開始玩GUNDAM CONVERGE,個時好似出到第八套,是FREEDOM個套。初初玩個時,只係當佢係普通既盒蛋,而事實上,一打開,QC同個官圖有明顯分別,不過問題不大,可以接受,於是繼續玩。不過,一路玩,有心既朋友就會發現,呢隻LINE既QC係咁向上走,之前好多時上色做得唔好,或者面型古怪等等,都已經處理得相當唔錯,無咩大問題。到了剎帝利,是CONVERGE的第一個新嘗試,1. 有換件、2. 有件會郁等等。不過,呢隻EX01,為成個GUNDAM CONVERGE EX系列,注入了新的動力,希望未來的CONVERGE都可以好似依家咁,好好睇睇呢~~

由於YAHOO BLOG已經關閉,小弟移到FACEBOOK繼續撰寫玩具報告,希望大家可以繼續支持,謝謝﹗以下是小弟的FB PAGE:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1437617623133206.1073741841.1433811360180499&type=1
之前SP我一出即買, 次次都跌, 今次我等等先 :o

不過我中意呢隻野既戰損, 別有味道, 又唔會全綠一堆野
I am still searching for a Rezel.....
我冇玩開
想問下呢系列可動點
因為之前見師兄放啲圖大部份得企
個人偏向可動多過上色
呢個系列基本上係不可動的,頭同手算係郁得,但腳係完全不可動的~
呢個系列同SD NEXT唔同,佢係唔郁得,但上色好(一DD,個人收貨),同埋具有系列性,暫時重出既情況唔算多,換過色出就有。當你有番十幾廿隻,成隊兵擺係度既感覺係相當唔錯既~
呢個系列基本上係不可動的,頭同手算係郁得,但腳係完全不可動的~
呢個系列同SD NEXT唔同,佢係唔郁得,但 ...
kkkiii0079 發表於 3-12-2013 12:06 AM

感覺都係跟返NEXT算
next 除左偷色之外都唔算差
我之前都有玩next,入過近十套,兩套野定位唔同。就係next 偷色太嚴重,所以搞到我唔想追落去:(
我之前都有玩next,入過近十套,兩套野定位唔同。就係next 偷色太嚴重,所以搞到我唔想追落去:(
kkkiii0079 發表於 3-12-2013 12:13 AM

睇下點取舍
我認真隻隻都一個pose比較單一
所以我揀左next,有變化點
Nice collections, thanks for sharing:handshake:
多谢CHing分享,還考虑入不入好,没玩開食玩和没位摆放{:1_215:}
睇下點取舍
我認真隻隻都一個pose比較單一
所以我揀左next,有變化點
阿姆羅。雷 發表於 3-12-2013 12:17 AM

我用了next的關節加在converge上,感覺不錯
我用了next的關節加在converge上,感覺不錯
K動戰士渣古 發表於 3-12-2013 05:02 PM

冇得換武器FAIL{:1_203:}
換武器不難,手改統一手腕口徑,不過converge本身同機的部分已可換武器
EZ8-陸高
高達光鎗-火箭筒
新安洲
MK II
Nu
not move to Google blog?