Toysdaily 玩具日報

查看: 9243|回復: 14

[玩具報告] D-Arts P4U Persona 4 the Ultimate - Elizabeth 和 其他Persona Figma

我自己是Persona Fans,所以呢隻嘢一公佈,就非常期待。。。。但同時也非常擔心,因為我覺得囡囡figure不是笨大的強項。。。。。。

看完日本實物review后,也忍不住等到週五晚回來,雖然人在大陸上班,立即上日網直購。。。。周一下訂、周二日本寄出、周四早上貨到,非常效率高。

忍不住,馬上開苞。。。。見到Elizabeth在Box Art嗰種眼咪咪、嘴唇半張的蕩漾,我已經想好了週末回來怎麼樣玩:he:

苞開完了,還是要等週末回來香港,才慢慢品嘗、玩玩和拍照。廢話少說,去Box Art:(橙黃色,很sharp)

開盒。非常驚喜,人物figure身體造型、parts都非常不錯,笨大囡囡嘢有進步了,以後GoodSmile的Figma有對手了。

面相非常準確,我覺得,做得比Figma更能顯現出Persona人物的味道。

好,來玩囡相:

沙發細細張,但做得很精細。。。。。另外,見到囡囡的矯腳pose,忽然,令我想起N年前的西片女主角 莎朗史東:p

沙發、加上樣。。。。。令人不期然想入非非:

敵人女boss角色,對付她,當然要找最強的正義朋友來。:DDD" />  

玩住咁多先,最後,來張跟figma的persona囡囡們大合照。。。。。怎麼樣,笨大這款囡囡不讓Figma專美吧。。。。。。。我下款可能會買的笨大可動囡囡,很可能會是Sailor Mars:shy:

謝謝觀看報告。:77:
very nice figure. I also love Persona style characters.
冇相既喂???????
冇相既喂???????
ingenhk 發表於 1-12-2013 11:54 PM

現在還看不到? 我是用google picasa相簿的,還是這幾天TD server又有問題,不得而知?

very nice figure. I also love Persona style characters.
Macross長谷有洋 發表於 1-12-2013 04:10 AM

Persona真的有味道,要不,不會連續出了這麼多game和動畫。
謝謝gazza 大的相
希望笨大出番P3 的d art 吧~
某幾張圖實在太正, 哈哈哈
支持玩評!
張梳化真係好毒
謝謝分享
冇入隻替身?我去米青訂左,但唔知有貨未.....
冇入隻替身?我去米青訂左,但唔知有貨未.....
neo.L 發表於 4-12-2013 12:30 AM

頑皮仔有貨會做特價喎
上星期係SSP(貓鋪)入左 Elizabeth 和 Tanatos, 仲未得閒開黎玩.
但我未睇過動畫同玩過隻game, 純粹係見可玩性幾高已入.
所以想問下呢度d大大, 可唔可以講講Elizabeth 和 Tanatos既背景.
因為我search過, 發現係P3都有出場, 但係Tanatos係主角暴走時出現,
但點解P4U會係Elizabeth既persona, 麻煩各位.:64:
回復 8# neo.L

“替身”是什麽意思??
上星期係SSP(貓鋪)入左 Elizabeth 和 Tanatos, 仲未得閒開黎玩.
但我未睇過動畫同玩過隻game, 純粹係見可玩 ...
andrewchan0079 發表於 4-12-2013 10:17 AM

我只玩了P4 game和P4動畫,冇玩P3 & P4U。不過, P4U就是格鬥遊戲,把幾集兜埋一齊唔出奇。不過,d persona卡全部都是Elizabeth的,所以,她喜歡用哪個都可以咯:34:
我只玩了P4 game和P4動畫,冇玩P3 & P4U。不過, P4U就是格鬥遊戲,把幾集兜埋一齊唔出奇。不過, ...
gazza1211 發表於 4-12-2013 10:27 AM

明白, 即係所有卡是由Elizabeth管理:64:
P4U 故事是Canon的, 仲有遲D P4U2, Persona 4 Dancing都係canon
回復  neo.L

“替身”是什麽意思??
gazza1211 發表於 4-12-2013 10:23 AM

玩P4U時佢叫出泥隻野...........