Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【我係差人⋯⋯邊個知呀?】Simplz Toys 無間道 Infernal Affairs

不好意思都講一句,相信頭雕都ok,但上色真的非常之差,破壞哂!這兩個我都有大愛,但都不會出手,謝謝師兄分享!
呢張高呀!:71:靚d個頭放前景,差d個個就用大光圈補救,構圖一流。

上色都其次啦,買得呢間要預左,但出左咁多款啦,應該要汲取經驗,唔再縮水了。
原形做得几似都无用。。上色系败笔~!!
甘都照出。。唔明点解厂家唔觉有问题。。
陳永仁做乜縮頭又吸毒架:help::Q
好有心机~~~~~~~~~~~~~~~~~~
頭像被屏蔽
头雕雕几靓都冇用,揾条盲炳去跟色咩唔死!
小弟覺得非常OK, 因為是樓主大大自組的:71:。   起碼給我的感覺是, 一眼望落去, 就看到是無間道。 頭雕本身很神似, 很靚。   但陰影很明顯, 過了火, 令二人一起變成白粉佬, 片名亦變成「無間道友」。
睇到華DEE個樣,忍唔住笑左
建明雕得7成似,永仁雕有9成似,但上色出事
原形做得几似都无用。。上色系败笔~!!
甘都照出。。唔明点解厂家唔觉有& ...
katcatt 發表於 1-12-2013 09:06 AM

相信失手, 2/f Joe 總說他們師父上色比HT更好。
正面唔覺,側面睇頭雕好似細左D ..
正面唔覺,側面睇頭雕好似細左D ..
陳生手槍太小了,glock17應該好易找,劉生就無計,左輪已經無乜選擇.........
KKWai 發表於 2-12-2013 12:28 PM

講咩~勁過HT,佢個師父勁過HT大貨咋?咁大把人都得.
人吔嗰個都叫成名以久,神級未必,但都唔係阿貓阿狗都話勁得過嘅.
就算係又把托麼,師父上幾粒辦,啲大貨用廢廠生產咪一Q樣.

如果呢啲實物係阿師父親手上咁食蕉啦~無謂做呢行.唔講色差,淨講手工都唔見得人
KKWai 發表於 2-12-2013 12:28 PM

呢個頭係2/F joe生産?