Toysdaily 玩具日報

[詢問] Jor-El 中左sad......求賜教....

回復 14# DreamWorks

Morning Dreamworks Ching....
係啦...我覺得要全開真係好難...我好怕換完仲sad...
素聞ching你重油技術了得~
我想問下如果我輕輕咁噴層消光可唔可以解決到問題呢??
謝謝!!!!!
回復  DreamWorks

Morning Dreamworks Ching....
係啦...我覺得要全開真係好難...我好怕換完仲sad...
...
irontuba 發表於 28-11-2013 10:05 AM

我朋友果隻都有少少反光, 最後都係用擦膠攪掂佐. 我建議師兄先試一下用擦膠, 如果出來效果唔接受, 咁就攞去換.
我果隻都有哩個問題,不過買左支消光油解決左lu{:1_208:}
回復 16# irontuba

謝謝支持啦,我重油都係皮毛架咋,我意見係最好換左先,就算當場唔俾開吸塑,出到門口都可以馬上睇下,始終你都係消費者,有問題一定要處理...!!
其實買枝消光, 遮住眼珠左至右, 右至左輕輕噴一噴就 OK

我遇lee d情況都攞番去換,用擦膠?唔係化?雅面光咗面,可以擦番雅?我都試過幾次攞番去換時果d staff攞舊污漕海綿捽,但未試過攪掂!我隻tony光面都係比吸塑壓到光咗面。其實而家新店換件維條果個counter位,佢哋特登整咗燈比人睇清楚先換走,會比你睇係開盒新嚟換比你,硬件服務好咗!但而家如果覺得上色唔多好,唔多會比你開多隻睇,除非換時開果盒d件係爛!尤其係換身但開果盒個頭上色衰過你本身果隻,佢只接受成隻換!
我呢隻件外衣爆咗線 !
[img][/img]
[img][/img]
多謝咁多位Ching一直的建議~~
今日小弟都係拎左去換~~
過程都叫做順利~~~~~
多謝大家幫忙~~~~~~~~~~~{:1_227:}
我都有呢個情況,但奇怪既係原本未有時間去換既我,放左係度個領星期反而d額頭光位不見了或變得不明顯了,但最後因為發覺件衫爆線,所以心理都係領左去換,哈哈
頭像被屏蔽
我都係一樣光面頭,
Hottoys 20樓班西口西面sales一羊好無文化,
完全吾識接客,
其實是那位可以教出呢班 ...
aaandy 發表於 29-11-2013 10:13 AM

師兄最後換到嗎?
建議中午/下午去換,人少d,而且佢地可能每日有限開幾多盒比客換,早d通常換得好順利。

同埋唔好問佢"換唔換得?", 而係講比佢聽 有咩問題, 要佢解決。

兩者分別好大。

記得十幾年前好難打的,有司機親戚教路,千萬不要上車前問"去唔去邊?", 而係扣好安全帶至講去邊樹。
回復 27# catcat

haha~~貓大講得無錯~~
語氣決斷d話比佢聽你想點~~當然都要有禮貌~~
我自己就習慣唔該前唔該後~~起碼人地會舒服d~~
我尋日都係2點幾去~~無咩人~~
本身佢都唔打算換比我~~
但我話真係有明顯比別wo~~
最後都係成功換左~~~yeah~~~:)
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽