Toysdaily 玩具日報

[詢問] 適合 dx 12 bruce wayne 頭既body 推介

想重組番bruce, 想問除左 hottoys body , 重有冇其他 body 推介.....  謝謝{:1_208:}
ching 你要咩要求? 因你都冇講要求好難答
ching 你要咩要求? 因你都冇講要求好難答
hkman123hi 發表於 21-11-2013 12:42 PM

sorry 忘記講要求..

想著老西.... slim fit ....
只有HT TTM22 最好,但DX12個頭join位冬孤係一定要換普通嘅,因為DX12係刻意造細D嘅。我試過好幾種Body牌子,此終係HT嘅TTM22最好,夠痩夠硬淨,每個関節都好夠力,冇腳軟!襯HT門市有現貨賣就好去買,如果唔係好似TTM19同TTM21要食炒價就無謂。配埋細廠「兄弟工作室」出嘅DX12主角老西就最好。

我係"雞旺"一樓買左套老西比bruce wayne(平野$2xx 老西), 個老闆娘仲介紹埋個slim body 最cheap 個隻, 都係$99蚊, 平玩既可以考慮下, 當然如果c hing 買左套貴既老西 就唔駛考慮我呢d lu ...heheheh    相片幾張如下~~

border=0 />
border=0 />
只有HT TTM22 最好,但DX12個頭join位冬孤係一定要換普通嘅,因為DX12係刻意造細D嘅。我試過好 ...
黃金獅子座 發表於 21-11-2013 03:50 PM

但DX12個頭join位冬孤係一定要換普通  ... 可以講下點換嗎.... {:1_208:}
回復 6# wahlaiest

其實一個最通用嘅方法。就係用風筒加熱吹兩、三分鐘,再用一字鏍絲批將黑色粒冬孤位撬出嚟,再換番粒普通嘅就得,如你買返嚟嘅Body 冇送,簡單地攞埋Body或黑色冬孤去鷄旺地庫阿伯度配番粒。
TTM 22 SLIM BODY +1{:1_208:}