Toysdaily 玩具日報

查看: 6012|回復: 13

[詢問] 求助!有關 Medicom Body 問題,望有大大幫忙解答,謝!

小弟的 Medicom 12" 新2號的大腿折斷,想換body, 但見網上有兩種,一是massive 2, 一是naked 2, 請問那一種合適呢?因小弟是新手,望有"幪面超人"達人幫助解答,有勞,謝謝!
{:1_198:}Please Help!
頭像被屏蔽
師兄,請問Medicom Spiderman 漫畫版呢??謝謝

樓主借Post 一問
師兄,請問Medicom Spiderman 漫畫版呢??謝謝
樓主借Post 一問
hinchor 發表於 21-11-2013 10:31 AM

睇你想橫d or 無咁橫, bty 如果你想將Spiderman 漫畫版個胸換落新body度, 要做d工夫, 新body個loan細d, 要整大佢, 手掌位, 要拆開, 拎粒嘢出嚟.

呢隻Carnage用闊body, 搞咗我兩日.

或者用HT body.

但唔太建議用, 仲麻煩......

回復 2# gargan

聽超人黃sir講, 拉打用Massive body.  詳情你可以去請教下佢

回復 5# BBCC

請問BBCC兄是如何幫蜘蛛俠除衫呢?
回復 6# BBCC

Thanks a lot
回復 7# faixwong

呢隻要係腰位剪開線位, 但縫返有D難度. 要好有心機.
回復  faixwong

呢隻要係腰位剪開線位, 但縫返有D難度. 要好有心機.
BBCC 發表於 21-11-2013 11:43 AM

你隻改左HT BODY???, D JOIN 點搞???
回復 10# hinchor

最難係個頭, 手位可以"了"大個HT body手位個loan, 頭要cut頸位..........ching , 你用返medicom body算罷,  真係要有冇咗隻figure嘅心理準備.
回復 9# BBCC

唔該哂{:2_262:}
用naked啦 昭和rider用呢隻就得 massive個肩膀位會再闊d 555同新版kabuto就啱用
回復 11# BBCC

THX A LOT